Türkiye'nin en eski pazarlama şirketi 55 milyon dolara satıldı

Türkiye'nin en eski pazarlama şirketi 55 milyon dolara satıldı

Türkiye'de faaliyet gösteren büyük şirketlerin zaman zaman satılması gündeme geliyor. Son olarak Türkiye'nin en eski pazarlama şirketi 55 milyon dolara satıldı.

Ticaret dünyasında anlık gelişmeler yaşanabiliyor. Bazı holdingler bünyelerinde bulunan şirketleri daha büyük yatırım planları nedeniyle satışa sunabiliyor. Bazıları ise ekonomik kaygılarla küçülmeye gittiği için şirket satışı yöntemine başvurabiliyor. Son olarak Türkiye'nin en eski ve en büyük pazarlama şirketlerinden birisi olarak bilinen MİLPA satıldı. Doğan Holding bünyesindeki Milpa'nın satışı yaklaşık olarak 55 milyon dolara yapıldı.

adsiz.png

Doğan Şirketler Grubu, Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (%82,29) hisselerini toplamda 54 milyon 680 bin dolar bedel karşılığında Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattığını açıkladı.

Doğan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Milpa A.Ş.'nin sahip olduğu 208 milyon TL ödenmiş sermayesinde bulunan %82,29 oranındaki hisselerin Alıcı ile yapılan pazarlıklar neticesinde 55 milyon Amerikan Doları bedel karşılığında satıldığı belirtildi.

Söz konusu işlem için yapılan Pay Devir Sözleşmesi'nin 14 Temmuz 2023 tarihinde akdedildiği ve işlemin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, 7,5 milyon Amerikan Doları ön ödemesinin Şirket hesaplarına intikal ettiği bilgisi de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum