Türkiye'nin en değerli 125 markası belli oldu! Listede Konya ve TOGG detayı

Türkiye'nin en değerli 125 markası belli oldu! Listede Konya ve TOGG detayı

Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere örnek olarak en büyük 125 marka belli oldu. listede Konya ve yerli otomobil TOGG detayı çok dikkat çekti.

Dünya genelinde ekonomik bunalım devam ediyor. Birçok ülke krizle boğuşuyor. Bu süreçte ülkelerin dev markalarının durumu da merak ediliyor. Türkiye'nin en değerli 125 markası belli oldu. Brand Finance'ın araştırmasına göre ülkenin en değerli markası Türk Hava Yolları oldu. THY'nin marka değeri 1 milyar 985 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

thy.jpg

TOGG İLK KEZ LİSTEYE GİRDİ

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil markası TOGG bu yıl ilk kez Türkiye'nin en değerli markaları listesine girmeyi başardı. Yerli otomobil TOGG, listeye 20'inci sıradan girmiş oldu. TOGG'un marka değeri 182 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

togg.webp

İLK 125 MARKANIN DEĞERİ 14,7 MİLYAR DOLAR

Bu yıl sermaye piyasasına dahil markalardaki artış sonrasında marka sıralaması 100'den 125'e çıkarıldı. Türkiye'nin en değerli 125 markasının toplam değeri ise 14,7 milyar dolar olarak hesaplandı.

LİSTEDE KONYA DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Ankara, İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerdeki markalar ilk 125 listesine girmeyi başardı. Konya sanayisi üretimde ilk sıralarda yer alıyor. Buna rağmen Konya'dan bir markanın ilk 125 listesine girememesi şaşırttı.

En değerli markalardan bazıları şu şekilde:

adsiz.jpg

adsiz-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum