Türkiye'nin en büyük gıda fabrikalarından birisi iflas etti! 1958 yılında kurulmuş

Türkiye'nin en büyük gıda fabrikalarından birisi iflas etti! 1958 yılında kurulmuş

Türkiye ekonomisindeki olumsuz gidişe bağlı olarak iflas eden firma sayısında rekor artış yaşandı. Son olarak Türkiye'nin en büyük gıda fabrikalarından birisi iflas etti. 1958 yılında kurulan firmanın 30 ülkeye ihracat yaptığı öğrenildi.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat firmaları doğrudan etkiliyor. Son yıllarda dolar kurunun ani yükselişine bağlı olarak ciddi maliyet artışları yaşandı. Küresel tedarik zincirinin kırılmasıyla kriz başka bir boyuta ulaştı. Pandemi döneminde başlayan sorunlar bazı ülkeleri daha çok etkiledi.

ifals-8858.jpeg

Bunlardan birisi Türkiye. Son aylarda iflas eden firma sayısının artmasının en büyük etkeni ise faiz politikası. Bankaların faiz oranlarını yükseltip kredi musluğunu kapatması firmaları zora soktu. İflas furyası da böylece başlamış oldu. Son olarak Türkiye'nin en büyük gıda fabrikalarından birisi iflas etti. Konserve alanında üretim yapan firmanın ismini bilmeyen yok.

konserve.webp

İzmir'in Tire ilçesinde 1958 yılında kurulan firmanın geçmişi tam 66 yıla öncesine dayanıyor. Mesut Yuvgun tarafından kurulan firma kısa sürede büyüme ivmesini kazandı. 1989 yılında 30 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı bir tesis kuran firma ismini tüm ülkeye duyurdu. Dev fabrikada üretilen ürünlerin neredeyse yüzde 50'sini ihraç eden firma Türkiye ekonomisine olumlu katkıda bulunuyordu.

tamtad-iflas.jpg

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle firmanın finansal yapısı bozuldu. Borçlarını ödeyemez hale gelen dev firma resmen iflas etti. Tamtad markasının iflas etmesine herkes çok şaşırdı. Mahkemenin firma hakkında iflas kararını duyurması sektörde büyük yankı uyandırdı. Öte yandan ekonomi uzmanlarına göre önümüzdeki süreçte iflas eden firma sayısı artacak.

iflas-karari.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi