Türkiye'nin en büyük fabrikalarından birisi üretimi durdu

Türkiye'nin en büyük fabrikalarından birisi üretimi durdu

Türkiye'nin en büyük fabrikaları listesinde yer alan dev tesis üretimi durdurma kararı aldı. Bahsi geçen bu kararın gerekçesi açıklandı.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren binlerce fabrika var. Küresel ekonomik krizin etkileriyle bazı fabrikalar bu süreçte iflas etti. Dünyada en çok iflasın görüldüğü ülkelerin başında ise İngiltere ve Almanya yer alıyor. Ekonomisi güçlü olan bu ülkelerin iflaslarla anılması tüm dünyayı şok etti. Tedarik zincirinin kırılmasıyla bu iflasların ortaya çıktığı düşünülüyor.

lastikkkakak.jpg

Türkiye ekonomisi ise 2023 yılına kadar büyük bir direnç gösterdi. Dev fabrikalar kemer sıkma politikaları ve devlet desteğiyle ayakta kaldı. Bu yıl ise dövizdeki yükselişin de etkisiyle iflas haberleri peş peşe gelmeye başladı. Sektöründe lider olan firmaların iflasına herkes şaşırdı. Bu durumun ise bir süre daha devam edeceği düşünülüyor. Artan girdi maliyetler ve döviz kurundaki yükseliş işletmeleri zora sokuyor.

ik-84884.webp

Ülke genelinde faaliyet gösteren binlerce fabrika var. Bazı fabrikalar son zamanlarda iflas ettiği için üretimi durdurdu. Bazıları ise fabrikaya yatırım yapmak amacıyla üretimi durdurabiliyor. Son olarak Türkiye'nin en büyük fabrikalarından birisi üretimi durdurma kararı aldı. Lastik sektöründe faaliyet gösteren bu fabrikanın 1700 kişiyi istihdam ettiği öğrenildi.

lastikkk.jpg

Good Year lastik fabrikasının üretimi durduracağı öğrenildi. Bu karara gerekçe olarak ise fabrikaya yapılacak yeni yatırımlar gösterildi. Dün fabrikada üretim durduruldu. 16 Aralık tarihine kadar üretim yapılmayacağı öğrenildi. Daha sonra ise fabrika üretime kaldığı yerden devam edecek. Türkiye'deki en büyük lastik fabrikalarından birisi olan Good Year'in yeni yatırımlara devam edeceği söyleniyor,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum