Türkiye’nin 7 Bölgesinin Kültürleri, ‘’anadolu Rüyası’’ İle Bir Araya Geliyor

Türkiye’nin 7 Bölgesinin Kültürleri, ‘’anadolu Rüyası’’ İle Bir Araya Geliyor
Türkiye’nin 7 bölgesinden 250 Uğur Okulları öğrencisinin hayata geçirdiği “Anadolu Rüyası” projesi, “Kültürler Buluşması” adını verdiği ilk gösterisini 21 Mayıs Cumartesi günü sahneye taşıyor.Kültür e...

Türkiye’nin 7 bölgesinden 250 Uğur Okulları öğrencisinin hayata geçirdiği “Anadolu Rüyası” projesi, “Kültürler Buluşması” adını verdiği ilk gösterisini 21 Mayıs Cumartesi günü sahneye taşıyor.

Kültür elçisi misyonu taşıyan ve Anadolu ile Türk folklorunun tüm dünyaya öğretilmesi hedefiyle hayata geçen “Anadolu Rüyası’’projesi, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini güzel bir gösteriyle sahneye taşıyor. Türkiye’nin 7 bölgesi arasında kültür köprüsü oluşturan proje; 250 dansçı ve 40 müzisyenden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası, 60 sahne arkası ekibi ile 21 Mayıs Cumartesi günü Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. Büyük Türkiye Orkestrası’nın dinletisiyle başlayacak ve ikinci perdede öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam edecek olan gösterinin görsel sanat yönetmenliğini Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun Başkanı Okan Gürbüz üstelenecek. Bir çocuğun rüyası ile başlayıp Anadolu’yu karış karış gezen “Anadolu Rüyası” serüvenin müzik direktörlüğünü ise Tarkan Erkan üstlenecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Halk oyunları ve Türk kültürünün uzman eğitmenler tarafından kurallarına uygun şekilde aktarılmasını ve aynı zamanda öğrencilerin kültürüne karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan “Anadolu Rüyası”, Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin emeklerini ortaya koydukları bir kültür projesi. 4 farklı yaş grubunun buluştuğu ve Türkiye’de bir ilk olan proje, Türkiye karması ile Türkiye’nin renklerini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

4 FARKLI YAŞ GRUBUNU KAPSAYAN BİR PROJE

Anadolu Rüyası BUEK Kültür Projesi’nin en önemli farkı, ilköğretim I. kademe, ilköğretim II. kademe, ortaöğretim ve üniversite olmak üzere 4 farklı yaş grubunu kapsaması. 4 farklı yaş ve eğitim grubunu ortak bir halk oyunları projesinde buluşturan bu proje Türkiye’de bir ilk. Anadolu Rüyası için tüm öğrenciler arasından seçilen Türkiye Karması ve bu karmanın ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerimizin aynı koreografi içerisinde hep birlikte sahne alacak olması da bir diğer ilk.

PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği ve BUHOT Akademi tarafından 2015 yılında kurulan Anadolu Rüyası, Uğur Okullarında eğitim gören 8-18 yaş grubundaki öğrencilerden oluşan halk oyunları topluluğunu kapsıyor. Projenin amacı Türkiye’nin çocuklarına Anadolu kültürünün öğretilmesi olarak belirlenirken, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde görev yapan BUHOT GSK Derneği ve öğrenci kulübüne kayıtlı öğrenciler projede görev alabiliyor. Tüm bu planlama dahilinde konservatuar halk oyunları bölümü mezunu eğitmenler ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bünyesinde görev alan lisanslı antrenörler tarafından öğrencilere Türk halk oyunları ve folkloru konusunda eğitimler veriliyor. Proje ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri de kapsıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.