Türkiye'nin 50 yıllık dev markası satışa çıkarıldı! Fiyatı 22 milyar TL

Türkiye'nin 50 yıllık dev markası satışa çıkarıldı! Fiyatı 22 milyar TL

Türkiye ekonomisine istihdam ettiği kişi sayısı ve yaptığı ihracatla olumlu anlamda katkı sağlayan 50 yıllık dev marka satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan Hes Kablo için 22 milyar TL muhammen bedel belirlendi.

Türkiye'de ekonomiye olumlu anlamda katkı sunan binlerce fabrika var. Söz konusu fabrikalardan en dikkat çekici olanlar listesinde Kayseri'deki dev fabrikalar var. Binden fazla personelle istihdama katkı sağlayan HES Kablo satışa çıkarıldı.

tmsf.jpg

İSO 500 LİSTESİNDE 91. SIRADA YER ALDI

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık bin 100 personeliyle Kayseri'deki iki fabrikasında üretim yapan HES Kablo, İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarını listelediği İSO 500 listesinde 91. sırada yer aldı.

kablo-21.webp

KABLO İHRACATININ YÜZDE 10'UNU TEK BAŞINA YAPIYOR

HES Kablo, 2023'te gösterdiği ihracat performansıyla Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı İhracat Onur Listesi'nde Türkiye dördüncüsü, kablo kategorisinde ise birinci sırada. Türkiye'de geniş satış ağına sahip olan HES Kablo, ağırlığı Avrupa'ya olmak üzere ülkenin kablo ihracatının yüzde 10'unu tek başına yapıyor.

kablo-44.webp

SATIŞ BU TARİHTE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TMSF tarafından 28 Ağustos 2024'te düzenlenecek ihale ile Hazine'ye ait payların satılacağı Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için 22 milyar lira muhammen bedel belirlendi. TMSF'nin internet sitesinden ihaleyle ilgili ayrıntılı bilgileri alabilecek olan yatırımcıların, 26 Ağustos 2024'e kadar kapalı zarfla teklif sürecini tamamlamaları gerekiyor. En yüksek teklifi veren bu dev Türk markasının sahibi olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.