Türkiye'deki en ucuz restoran belli oldu! 45 liraya kuzu şiş satıyor

Türkiye'deki en ucuz restoran belli oldu! 45 liraya kuzu şiş satıyor

Ülke genelinde yaşayan milyonlarca insan uygun fiyata yemek yiyebileceği mekanları araştırıyor. Türkiye'de en ucuz restoran neresi? İşte cevabı...

Türkiye'de milyonlarca insan gün içinde yemek yiyebileceği iyi bir restoran arıyor. Vatandaşın son zamanlarda en çok dikkat ettiği mesele ise mekanın hem ucuz olması hem de güvenilir olması. Bunun yanında bir de yiyecekler lezzetli olursa vatandaş çok memnun kalıyor.

tbmm-yemek-salonu-001.jpg

Son zamanlarda ülke genelinde enflasyonun etkisiyle vatandaşın alım gücü düştü. Genel tabloda en çok zam gelen ürünler arasında ise restoranlarda satılan yemekler yer aldı. 2 kişinin dışarıda yemek yemesi ortalama olarak 500 liraya mal oluyor. 4 kişilik bir ailenin yemek yemesi ise 800-1000 lira arasında değişiyor.

yemekler-001.webp

Bu kadar zamdan sonra vatandaş ucuza kaliteli yemek yiyebileceği mekanları araştırmaya başladı. Konuya ilişkin yapılan araştırmada ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin en ucuz restoranı tespit edildi.

yemek-yemek-001.jpg

Bahsi geçen bu restoranda kuzu şişin 45 liraya satılmasına herkes şaşırıyor. Piyasada standart bir restoranda en ucuz kuzu şiş 150 lirayken bu restoranda nasıl 45 liraya satılıyor? İşte cevabı...

yemek-tbmm.jpeg

45 liraya kuzu şiş satan mekan belli oldu. Söz konusu mekanın ismi Ala Restoran. Peki Ala Restoran nerede faaliyet gösteriyor? Edinilen bilgiye göre Ala Restoran Ankara'da faaliyet gösteriyor.

tbmm-yemek.webp

Bu restoranın en dikkat çekici özelliği ise halka açık olmaması. Ala Restoran, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde faaliyet gösteriyor. Restoranda sadece milletvekilleri ve onların danışmanları yemek yiyebiliyor.

tbmm-yemek-salonu-002.jpg

Türkiye'de en yüksek kamu maaşını alan kitle arasında yer alan milletvekillerine bu kadar ucuz restoranın hizmet vermesi ise tepkilere neden oluyor.

Tasarruf etmek için kırk takla atan vatandaşın en ucuz kuzu şişi 150 liraya yiyebildiği Türkiye'de milletvekilleri kuzu şişi 45 liraya yiyebiliyor. Vatandaş, milletvekillerine ucuz yemek uygulamasının sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum