Türkiye'deki en meşhur AVM iflas etti! Binlerce insan zor durumda

Türkiye'deki en meşhur AVM iflas etti! Binlerce insan zor durumda

Ekonomik krizin şiddetini artırdığı Türkiye'de bu kez en meşhur AVM iflas etti. İşte söz konusu iflasın detayları...

Küresel ekonomik krizin en hararetli şekilde hissedildiği ülke Türkiye'de iflas sayısı arttı. En çok iflasın görüldüğü ülkeler arasında yer alan Türkiye'de gidişat hiç iyi değil. Birçok sektörde sorunlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bankaların kredi kısıtlamaları sektörel anlamda darboğazın oluşmasını tetikledi.

kizilay-22.jpg

Finansman bulamayan firmalar ilk etapta konkordato yöntemiyle kendini kurtarmaya çalışıyor. Çabanın sonucunda tablo negatif olursa firma iflasını duyuruyor. Bu üzücü durumların gün geçtikçe daha da artabileceğini düşünen ekonomistler firmalara kemer sıkma politikasını uygulamaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

kizilay-iflas.jpg

Geçtiğimiz gün Türkiye'nin tekstilde en büyük 5 firmasından birisi olan Dinçerler Tekstil konkordato ilan ettiğini duyurmuştu. Bugün ise çok üzücü bir iflas haberi duyuruldu. Türkiye'nin en meşhur AVM'si olarak bilinen ve bulunduğu meydan ile ismi anılan Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti.

kizilayyy.jpg

Bahsi geçen Kızılay AVM'nin iflası piyasada şok etkisi yarattı. Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 yıllığına işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Kızılay AVM iflas etti. Yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmeleri bulunan ve iş yapma potansiyeli yüksek olan esnaflara ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını talep etti.

kizilay-avm-iflas-1024x576.jpg

Türk Kızılayı çok yüksek tutarda kira istediği için birçok firmanın dükkanını kapatmak zorunda kalacağı söyleniyor. AVM'de toplam 120 dükkan yer alırken ilk etapta 40 dükkanın tahliye edileceği öğrenildi.

Söz konusu dükkanlar için ise yarına kadar boşaltılması için mühlet verildiği belirtildi. Böylesine büyük bir AVM'nin iflas etmiş olması vatandaşı şaşkına çevirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
299 Yorum