Türkiye'deki dev otomobil fabrikası bu tarihte üretimi durduracak! 55 yıllık geçmişi var

Türkiye'deki dev otomobil fabrikası bu tarihte üretimi durduracak! 55 yıllık geçmişi var

Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikası olarak bilinen Bursa'daki 55 yıllık fabrika üretimi durduracak. Bu kararın gerekçesi açıklandı.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren fabrikalar bazı dönemlerde planlı olarak üretimini durdurabiliyor. Vatandaş bu kararların gerekçesini merak ediyor. Türkiye'de üretimin en yoğun olduğu fabrikalardan birisi aldığı kararı duyurdu.

bursaaa.jpg

1968 yılında Bursa'da kurulan fabrikanın 6 binden fazla çalışanı var. Yılda 450 bin otomobil üreten fabrika 1 milyon metrekare alana kuruldu. İhracat yapıp ülke ekonomisine katkı veren fabrikanın üretimi durdurma kararı çok şaşırttı.

tofas-uretim-hatti.webp

Bu kararı alan fabrika TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası. Tofaş fabrikasında, Fiat Egea ailesinin Sedan, Hatchback, Station Wagon, Cross ve Cross Wagon modellerinin yanı sıra Fiat Fiorino modelinin üretimi yapılıyor. Tofaş, ürettiği araçların yarısından fazlasını dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediyor. Firma iç pazarda 6 markanın (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Maserati, Ferrari) temsilciliğini yürütüyor. Yapılan açıklamaya göre firma 27 Aralık 2023 tarihinde üretimi durduracak.

dev-fabrika-tofas.webp

Şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Şirketimiz Bursa Fabrikasında yılsonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım çalışmaları sebebi ile 27 Aralık 2023 - 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verilecektir. Fabrikamız 15 Ocak 2024 Pazartesi günü üretime başlayacaktır.

Üretimi durdurma gerekçesi ise fabrikadaki planlı bakım çalışmaları olarak gösterildi. 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren Türkiye'nin dev otomobil fabrikasının üretime devam edeceği açıklandı.