Türkiye'de yeni altın rezervi keşfedildi! Ekonomiyi rahatlatacak

Türkiye'de yeni altın rezervi keşfedildi! Ekonomiyi rahatlatacak

Altın rezervi keşiflerine bir yenisi daha eklendi. Bu keşif ekonomiyi rahatlatacak.

Türkiye'de çok sayıda altın rezervi var. Söz konusu rezervlere bir yenisi daha eklendi. Yeni altın rezervi keşfiyle ekonomi rahatlayacak. Türkiye'nin altın üretimindeki payı da artacak. Rezervde çalışmalar başladı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Koza Altın, altın arama çalışmaları sonucunda ulaştığı yeni altın rezervlerine ilişkin yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylaştı.

166182.jpg

Koza Altın tarafından 31 Mart 2023'te KAP açıklamasındaki 2022 yılı Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) raporunda, yıl içerisinde 206 bin ons altın üretilmesine rağmen mevcut rezervin 154 bin ons artış gösterdiği kamuoyuna duyuruldu.

6344546456.jpeg

DEĞERİ 1,2 MİLYAR DOLAR

Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar neticesinde, 31 Mart 2023 UMREK raporunda 614 bin ons altın potansiyeli yeni keşif kaynak olarak ifade edildi. Devam eden çalışmalarla bu kaynağın artarak piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

25454443345.webp

2024 YILINDA ÇIKARILACAK

Yapılan keşfin 2024 yılında üretime geçilerek bilançoya katkı vermeye başlaması bekleniyor. Söz konusu altın rezervi toprak altından çıkarıldıktan sonra Kayseri’de bulunan Himmetdede tesislerinde işlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum