‘Türkiye'de üretip Türkiye için satıyoruz’
Dünyanın önde gelen traktör üreticilerinden Hindistan merkezli TAFE, Türkiye’nin en önemli tarım etkinliklerinden biri olan Konya Tarım Fuarı’na katılarak yerli çiftçilerle ve sektör temsilcileriyle buluştu
Dünyanın önde gelen traktör üreticilerinden Hindistan merkezli TAFE (Tractors and Farm Equipment Limited), Türkiye’deki üretim gücünü yaygınlaşan bayilik ağıyla pekiştiriyor. Manisa’daki fabrikasında yıllık 15 bin adet traktör üretim kapasitesine ulaşan şirket, Türkiye pazarı için özel olarak geliştirdiği modellerle tarım sektörüne değer katarken, Konya’da da yeni bir bayilik kurmak üzere çalışmalarına başladı. Fuarda, TAFE’nin Araştırma ve Geliştirme Başkanı Sriraman ile Uluslararası İş Danışmanı Sudarsan, şirketin Türkiye vizyonunu ve teknolojik yatırımlarını gazetemize özel olarak değerlendirdi.
‘20’DEN FAZLA ÜLKEYE TRAKTÖR İHRAÇ EDİYORUZ’
TAFE’nin Uluslararası İş Danışmanı Sudarsan, şirketin Türkiye’deki stratejik hedefleri ve üretim kapasitesine dair açıklamalarda bulundu. Sudarsan, Hindistan’daki ikinci büyük traktör üreticisi olduklarını ve 65 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını belirterek, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu ifade etti. Sudarsan, “Hindistan’daki ikinci büyük traktör üreticisiyiz ve 65 yıllık bir geçmişe sahibiz. Manisa’daki fabrikamızla üretim yapan bir şirketiz. Burada aslında bayiliklerimizle beraber büyümeye ve Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bugün, 20’den fazla ülkeye traktör ihraç ediyoruz ve en büyük gücümüz, 100 beygir altındaki traktörlerimiz. Türkiye, bizim için çok önemli bir pazar. Türkiye’de üretim yaparak, burada ürettiğimiz traktörleri Türkiye pazarına sunuyoruz. Bu da hem ekonomik hem de ticari anlamda Türkiye’ye olan bağlılığımızı gösteriyor” dedi.
‘GÖRDÜĞÜM İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ’
Sudarsan, Türkiye’de üretim yapmanın kendileri için sadece ticari bir anlam taşımadığını, aynı zamanda Türk tarımına katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Tarım fuarına geleceğimizde ise Konya hakkında biz burada yeni müşterilerimizle tanışmaktan, yeni partnerlerimizle tanışmaktan, yeni bayi potansiyel bayiliklerimizle tanışmaktan çok mutluyuz. Gördüğümüz ilgiden çok mutluyuz. Bu sayede hem potansiyel partnerlerimizle hem müşterilerimizle birebir iletişim kurma fırsatı yakalıyoruz ve bu iletişim sayesinde onlardan direkt olarak geri bildirimlerini alıp bu geri bildirimleri kendi araştırma ve geliştirme süreçlerimizi de kullanıyoruz. Bu sayede biz de sürekli olarak kendimizi geliştirmiş oluyoruz.”
40 BEYGİRDEN 75 BEYGİRE KADAR
TAFE’nin Araştırma ve Geliştirme Başkanı Sriraman Türkiye pazarındaki ürün çeşitliliği ve teknolojiye dayalı yenilikçi çözümleri hakkında bilgiler verdi. Sriraman, TAFE’nin farklı ihtiyaçlara yönelik geliştirdiği ürün serilerinden bahsederek, dört farklı platformda traktörlerini sergilediklerini belirtti. Sriraman, “Burada aslında dört platformda ürünümüzü sergiliyoruz. Bunlardan ilki kompakt serimiz; boyutsal olarak daha küçük ve daha hafif, küçük arazilerde ve hafif işler için oldukça uygun bir ürün. İkinci ürünümüz ise verimlilik serisi. Burada da 40 beygirden 75 beygir gücüne kadar ürünlerimiz bulunuyor. Bu ürünler, daha geniş araziler ve açık alanlar için üretiliyor. Yine bu ürün serisi içerisinde de açık kabin ve kabin olmak üzere iki seçeneğimiz mevcut. Açık ürünlerimiz 40 beygirden 70 beygire kadar giderken, kabinli ürünlerimizde ise 40 beygirden 75 beygire kadar seçeneklerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.
ERGONOMİK TASARIM VE AKILLI TEKNOLOJİLER
Sriraman, kabinli traktörlerinin ergonomik tasarımı hakkında bilgi vererek, uzun saatler boyunca kullanımda rahatlık sağlayan özelliklerine dikkat çekti. Sriraman, “Kabinli ürünlerimiz özellikle ergonomik olarak oldukça geniş üretilmiş ve en iyi kullanım için tasarlanmış ürünlerimiz. Dizaynında, uzun saatler boyunca konforlu bir kullanım sağlamak için oldukça dikkatli davrandık. Aynı zamanda, bu ürünümüzle gelen TERA sisteminden de bahsetmek isterim. TERA sistemi, otomatik dümenleme özelliği sunarak, GPS yardımıyla istediğiniz kadar düz gidip en doğru şekilde düz gidebileceğiniz bir sistem sağlıyor. Ayrıca, telematik sistemimiz sayesinde traktörlerimizle bağlantı kurabiliyor ve bu sayede kullanıcılar, traktörlerini en verimli şekilde yönetebiliyor. Son olarak, akıllı tarım çözümleri sunan, verimliliği artıran ve çiftçilere farklı çözümler sunan sistemimiz, TERA sistemi içerisinde yer alıyor” dedi.
SÜREKLİ İNOVASYONUN ADRESİ
Sriraman, TAFE’nin Manisa’daki deneyim merkezinden de bahsederek, bu merkezdeki önemli işlevleri vurguladı. Sriraman, sözlerini şöyle tamamladı: “Aynı zamanda Manisa’daki deneyim merkezimizden de bahsetmek isterim. Burası, hem insanların gelip ürünlerimizi deneyimleyebileceği hem de ürünler hakkında bilgi sahibi olabileceği bir alan. Ama buna ek olarak, aynı zamanda orası bizim geri dönüşleri aldığımız bir platform. Buradan aldığımız geri dönüşler sayesinde sürekli olarak inovasyonu sağlamış ve gelişimi desteklemiş oluyoruz. Bu sayede belirtmek isterim ki, biz bu gelişmelerle, inovasyonla Türkiye'ye üretip Türkiye için satıyoruz.”
Kaynak:Mesut Turan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.