Türkiye'de turizm sektörüne kötü haber! 11 bin çalışanı olan dev firma iflas etti

Türkiye'de turizm sektörüne kötü haber! 11 bin çalışanı olan dev firma iflas etti

Küresel ekonomik kriz Türkiye, Almanya, Amerika ve Çin gibi dünya dev olan ülkeleri olumsuz etkiledi. Son olarak 11 bin çalışanı olan dev turizm firması iflas etti.

Küresel ekonomik kriz son yıllarda şiddetini artırdı. Birçok firmanın iflas gerçeğiyle tanıştığı bu süreçten en olumsuz etkilenen ülkeler Türkiye, Almanya, Amerika ve Çin olarak sıralanabilir. Ekonomisi güçlü olan Almanya'da bile yüzlerce büyük firmanın iflas etmesi krizin boyutunu gözler önüne seriyor. Türkiye 2023 yılına kadar krize karşı dirençli bir duruş sergiledi.

fti-1.webpNakit akışının bozulması ve finansmana gerişimin zorlaşmasıyla Türk firmaları da iflas etmeye başladı. Türkiye için büyük gelir kapısı olan turizm sektöründe faaliyet gösteren dev bir firma daha iflas etti. 11 bin çalışanı olan firma Türkiye'de Antalya ve Muğla illerine tatil satmasıyla tanınıyordu.

fti.webp

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI resmen iflasını açıkladı. Münih merkezli şirket, yerel mahkemede iflas başvurusunda bulundu. 11 bin çalışanı bulunan şirket, pandemi döneminde Alman hükümetinden 595 milyon Euro yardım aldı. FTI firmasıyla Türkiye'ye tatile gelenlerin sayısı yüz binleri buluyordu. Söz konusu iflastan en çok etkilenecek ülkelerin başında Türkiye'nin yer aldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi