Türkiye'de süt ve peynirleriyle meşhur iki firma konkordato ilan etti!

Türkiye'de süt ve peynirleriyle meşhur iki firma konkordato ilan etti!

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'nin meşhur iki firması konkordato ilan etti. Süt firmalarından birisi Konya merkezli, diğeri ise İstanbul merkezli faaliyetlerine devam ediyor.

Uluslararası sorunların gün geçtikçe arttığı gözlemleniyor. Son yıllarda küresel ekonomik krizin şiddeti de bu doğrultuda had safhaya ulaşmış durumda. Koronavirüs salgını dünya düzenini önemli ölçüde değiştirdi. Ticaret dengelerindeki bozulmalardan en çok etkilenen ülke ise Türkiye. Enflasyondaki ani artış ve alım gücünün düşmesiyle Türk vatandaşının beslenme düzeni değişti.

sut-fabrikasi-2.jpg

SÜT ÜRÜNLERİ PAHALANDI, VATANDAŞIN TÜKETİMİ AZALDI

Süt ve süt ürünleri pahalı olduğu için insanlar eskisi kadar tüketemiyor. Bu durumda ise süt ürünlerini üreten firmalar zor duruma giriyor. Son aylarda ismiyle bilinen çok büyük süt ürünleri firmaları sıkıntı yaşamaya başladı. Yaz aylarından bu yana sektörde faaliyet gösteren ve ülke genelinde tanınan bazı firmalar iflas etti. İflas dalgası tüm sektörleri tedirgin etse de şuan olumlu bir gelişme gözlemlenmedi.

sut-sut-urunleri.jpg

90 ÇEŞİT ÜRETİM YAPAN KONYA FİRMASI KONKORDATO TALEP ETTİ

Piyasadaki kötü gidişin kanıtı niteliğinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'de süt ve peynirleriyle meşhur iki firma konkordato talep etti. Söz konusu firmalardan bir tanesi Konya merkezli faaliyet gösteriyor. Bu firmanın ismi Damsa Süt. Firma Akbel markasıyla market reyonlarında yer alıyor. 90 farklı çeşitte üretim yapan firma dev tesislerde üretim yapıyor.

akbel-fabrika.jpg

NİHAİ KARARI MAHKEME VERECEK

Özellikle Konya ve İstanbul'daki birçok markette Akbel markalı ürünleri bulmak mümkün. Damsa şirketinin markası olan Akbel ekonomik darboğazı aşamadı.

akbel-sut-2.jpg

Finansal sorunlar devam edince firma tarafından konkordato talebinde bulunuldu. Konya Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılacak incelemeler sonucunda firmayla ilgili nihai kararını duyuracak.

adsiz2.jpg

PEYNİRLERİYLE BİLİNEN FİRMA ZOR DURUMDA

Süt ürünleriyle meşhur diğer firma ise Mera Süt. İstanbul merkezli faaliyet gösteren Mera Süt bu alanda birçok ürünün üretimini gerçekleştiriyor. Peynir çeşitleriyle ünlü olan firma ekonomik sorunlarla mücadele ediyordu. Nakit sıkıntısı devam edince firma çareyi konkordato başvurusu yapmakta buldu. Yalova 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, şirkete yönelik tedbir kararı verildi. Süt sektöründe girdi maliyetlerinde artış devam ederse sorunların çığ gibi büyüyeceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum