Türkiye'de sert kış başlıyor! Kar yağışı için bu şehirlere tarih verildi

Türkiye'de sert kış başlıyor! Kar yağışı için bu şehirlere tarih verildi

Türkiye'de geçtiğimiz kış mevsimi kurak geçti. Ocak ayında bile hava sıcaklığı 25 dereceyi gördü. Bu yıl ise sert bir kış mevsiminin yaşanacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı için bu şehirlere tarih verildi.

Türkiye tarihindeki en kurak kış mevsimlerinden birisi 2023-2024 tarihinde yaşandı. Birçok şehre neredeyse hiç kar yağmadı. Ocak ayında hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar yükseldi. Eskiden 3 metre kar örtüsü oluşan yaylalarda bile 1-2 kez kar yağışı görüldü. Tarım arazilerinde kuraklığa bağlı olarak rekolte kaybı yaşandı.

kar-3.webp

SON YILLARIN EN SERT KIŞ MEVSİMİ YAŞANACAK

Yaz ayları ve bahar aylarının da kurak geçmesiyle ülke genelinde onlarca göl ve baraj kuruma noktasına geldi. Bu yüzden vatandaş defalarca kez yağmur duasına çıktı. Uzmanlar ise bu kış mevsiminde kar yağışının çok önemli olduğuna değiniyor.

kar-4.jpg

Yer altı sularının beslenmesi için bol kar yağışının gerçekleşmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanlarına göre son yılların en sert kış mevsimi bu yıl yaşanacak.

kar-2.jpg

BU İLLERDE MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Türkiye genelinde soğuk hava rüzgarın etkisiyle yayılacak. Önümüzdeki haftaya kadar hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi bekleniyor. Birçok kentte 0'ın altına düşecek olan sıcaklıklarla birlikte mevsimin ilk kar yağışı bekleniyor.

kar-33.jpg

Artvin, Ardahan, Karsı, Erzurum, Van, Malatya, Elazığ, Konya, Ankara, Aksaray, Sivas, Çankırı, Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar, Karaman ve Eskişehir kar yağışı beklenen iller arasında. İlk kar yağışının bu kentlerdeki yüksek dağlarda görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi