Türkiye'de meşhur fabrikanın patronu çıldırdı! En düşük maaş 30 bin lira oldu

Türkiye'de meşhur fabrikanın patronu çıldırdı! En düşük maaş 30 bin lira oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren dev fabrikalardan birinin patronu çıldırdı. Yaptığı ara zamla en düşük işçi maaşını 30 bin liraya çıkaran patron herkese örnek oldu.

Ekonomik koşulların zorlaştığı Türkiye'de vatandaşın alım gücü düştü. Asgari ücret 11 bin 402 lira ve bu miktarla geçinmek neredeyse imkansız. Ev kiralarının 10 bin liradan başladığı ülkede faturalar ve temel gıda giderleri hesaplanınca aylık yaşam maliyetinin en az 20 bin lira olduğu ortaya çıkıyor. Bu miktarın içinde ise sosyal aktiviteler yer almıyor.

toyota-3454.webp

2023 BİTMEDEN 3. KEZ MAAŞLARA ZAM YAPTILAR

Durum böyle olunca vatandaş daha yüksek maaş veren kurumsal şirketlerde çalışmak için çabalıyor. Bunlardan en meşhur olanı ise 'patron çıldırdı' dedirtecek büyük bir maaş zammına imza attı. Yaklaşık olarak 5 bin kişiyi istihdam eden Toyota Türkiye fabrikası yıl bitmeden maaşlara 3. kez zam yaptığını duyurdu. Bu kapsamda fabrikada çalışan herkese yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı.

toyota-turkiye.webp

EN DÜŞÜK MAAŞ 30 BİN LİRAYI GEÇTİ

Zamdan önce fabrikada en düşük maaş 23 bin lirayken zam sonrası bu miktar 30 bin lirayı geçmiş oldu. Ocak ayı öncesi yapılan bu zamma fabrikada çalışan binlerce işçi çok sevindi.

toyota-3.jpg

Diğer fabrikalarda ise en düşük maaşın 30 bin lira olduğu Toyota Türkiye fabrikası konuşuluyor. İşçiler patronlarından yaşam maliyetlerini dikkate alacak şekilde zam yapmalarını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum