Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlandı

Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saat 00:50'de kameralar karşısına geçti ve Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı.

esx5_89waaaejlr.jpg

Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın testi pozitif çıktı.

Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Hasta erkek ve genel durumu iyidir. Hasta tecrit edilmiştir. Aile bireyleri ve yakın çevresindeki bireyler gözetim altındadır.

Dünya Ankara: Ülkemiz süreç boyunca bu duruma hazırlıklıdır. Yayılmaya karşı tedbirler alınmıştır. Ülkenin herhangi bir yerinde görülmesi ihtimaline karşı hastane hazırlıkları yapılmıştır.

Yurt dışı temasın bir örneği ortaya çıktı. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızın korunma uyarılarına uyalım.
Yurt dışından dönenler için 14 gün kuralı. Dönüşlerde 14 gün kendilerini izole etmelerini istiyoruz.

Büyük çoğunluğumuzun koronavirüse karşı önlem için de anahtar kelime 14’tür. Elleri yıkamaktan, hangi sağlık kuruluşuna başvurulacağına dair her türlü bilgi mevcuttur.

Bundan sonraki mücadelemizin kolay olacağının ispatı olacağı kabul edilmelidir. Bakanlığımız dünyayı uyarırken hazırlığı yaptı. Vatandaşımızdan beklediğimiz 14 korunma kuralına uyar

Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Bu virüs ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Yüksek bir riskti ve gerçekleşti.

Şimdi yapmamız gereken hayatımızı düzene sokmaktır. Virüse karşı ulusal bir mücadele vereceğiz. Risk somut, tedbirler basittir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Bir hasta topyekün risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit edemez.

Dünya Ankara: Gecenin bu saatinde açıklamamın nedeni şeffaflıktır. Özellikle altını çizdiğim husus hasta mahremiyetidir.

Bir ili, bir bölgeyi veya hastaneyi gölge altında tutmayalım. Uluslar arası bildirim yapılacak. Anlayışla karşılayın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum