Türkiye'de kaynak fışkırdı sondaj heyecanı yaşandı! Gerçek bambaşka çıktı

Türkiye'de kaynak fışkırdı sondaj heyecanı yaşandı! Gerçek bambaşka çıktı

Türkiye ekonomik anlamda daha güçlü hale gelmek için yılladır çabalıyor. Petrol keşifleri hız kazandı. Son olarak bir kaynak daha fışkırdı. Gerçek ise bambaşka çıktı.

Dünya genelinde ekonomik olarak güçlü olan ülkelerin ortak bir özelliği var. Çoğu doğal kaynaklarını pazarlayarak ekonomisini büyüttü. Petrolü olan ülkelerdeki zenginlik buna bağlı. Türkiye petrol ve doğalgazın önemini geçte olsa öğrendi. Son yıllarda petrol ve doğalgaz keşfi konusunda ciddi çalışmalara imza atılıyor.

kaynak-444.webp

TÜRKİYE'NİN PETROL VE DOĞALGAZ ÜRETİMİ ARTTI

Karadeniz'de yapılan keşifler vatandaş için büyük umut oldu. Yerli doğalgaz sayesinde vatandaş aylarca bedava doğalgaz kullandı. Petrol ve doğalgaz aramaya devam eden Türkiye çalışmalara hız verdi. Gabar Dağı'nda yapılan keşifle birlikte Türkiye'nin petrol üretimi rekor oranda arttı. Yeni kaynakların keşfiyle üretimin artırılacağı söyleniyor.

tarla-2.webp

KAYNAĞI GÖREN YENİ KEŞİF ZANNETTİ

Son olarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde pamuk tarlasında kaynak fışkırdı. Pamuk tarlası kısa süre içinde doldu taştı. Bunu görenler yine bir petrol ya da doğalgaz sondajının yapıldığını zannettiler.

tarla.webp

Gerçek ise bambaşka çıktı. Sulama birliğine ait küpün patlamasıyla tarlanın sular altında kaldığı öğrenildi. Metrelerce yükseğe fışkıran kaynak uzun uğraş sonucunda kontrol altına alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum