Türkiye'de ismini herkesin bildiği dev şirket iflas etti!

Türkiye'de ismini herkesin bildiği dev şirket iflas etti!

Türkiye'de ismini herkesin bildiği dev şirketin iflas etmesi büyük üzüntüye neden oldu.

Türkiye ve dünya piyasasındaki ekonomi uzun süredir negatif seyrediyor. Ekonomik koşulların zorlaşmasıyla Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde binlerce iflas gerçekleşti. Son aylarda bu iflasların çoğu Avrupa kıtasında yaşandı. Türkiye ise bu iflaslardan en az hasar alan ülke olarak kayıtlara geçmişti.

turkiye-uretiyor.jpg

Son yıllarda bilindik çok az firmanın iflas ettiği Türkiye'de zaman zaman iflaslar görülebiliyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve yüzlerce kişiyi istihdam eden dev şirket iflas etti. Söz konusu şirketin Türkiye'de herkes tarafından bilinmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

dev-turk-sanayisi.jpg

Türkiye sanayi üretiminde lider olduğu için bu alanda iş yapan çok sayıda şirket var. Yan sektörlerle birlikte Türkiye'nin bu alanda üretim yapan binlerce firması var.

iflas-etti.jpg

Son olarak dev Türk şirketinin iflasının duyulması herkesi üzdü. Bahsi geçen firmanın ismi Türkiye'de herkes tarafından biliniyor. Zülfikarlar Holding’e bağlı Tesla Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin iflası istendi.

iflas-eden-devasa-sirketler.jpg

280 milyon TL sermayeli şirket, Kastamonu ve Sinop’ta, hidroelektrik santral ve rüzgar enerjisi üretimi yapıyor. TP Petrol Dağıtım AŞ ve Akdeniz Faktoring Hizmetleri AŞ de iflası istenen Zülfikarlar Holding’e bağlı faaliyet gösteriyor.

iflas-eden-dev-turk-sirketleri.jpg

Firmanın ismi Tesla olduğu için türkiye'de herkes biliyor. Çünkü Tesla bir otomobil markası ve vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor. Tesla Enerji'nin ise otomobil markası olan Tesla ile isim benzerliği dışında ortak bir noktası yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
84 Yorum