Türkiye'de ilk 500'e giren dev fabrika icradan satıldı! Yeni sahibi çok ünlü bir isim

Türkiye'de ilk 500'e giren dev fabrika icradan satıldı! Yeni sahibi çok ünlü bir isim

Türkiye ekonomisindeki yeni gelişmeleri milyonlarca insan takip ediyor. Türkiye'nin en eski yağ fabrikalarından birisi icradan satıldı. Söz konusu markayı çok ünlü bir isim satın aldı.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle birçok firma ve marka zora girdi. Borçlarını ödemekte zorlanan bu markalar ilk olarak konkordato sürecine başvuruyor. Söz konusu süreç başarıyla tamamlanmazsa iflas kaçınılmaz oluyor. Bazı firmalar ise çeşitli borçlardan dolayı icradan satışa çıkarılabiliyor.

yag-1.webp

1968 YILINDA KURULAN DEV FABRİKA GÜNDE TONLARCA ÜRETİM YAPIYORDU

Bunun son örneği Türkiye'nin en eski yağ fabrikalarından birinin icradan satışa çıkarılması oldu. 1968 yılında Afyonkarahisar'da kurulan dev yağ fabrikası büyümesini hızla sürdürdü. Oruç ailesi tarafından bitkisel yağ üretimi sektörüne adım atan Oruçoğlu Yağ, günde 1000 ton yağ işleme kapasitesine sahipti.

yag-5443.jpg

YENİ SAHİBİNİ HERKES TANIYOR

72 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Oruçoğlu Yağ fabrikası, 30 bin metrekare kapalı alana sahip. Türkiye'de ilk 500 firma listesine giren markanın icradan satılması herkesi şaşırttı. Fabrikayı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği satın aldı.

yag-3343.webp

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri vatandaş tarafından biliniyor. Bahsi geçen bu satın almayla Tarım Kredi'nin büyüme hızına hız katması bekleniyor.

yag-333.jpg

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cebri satış ihalesi, Afyonkarahisar İcra Dairesi tarafından İcra ve İflas Kanunu hükümlerine uygun olarak açık ve şeffaf bir şekilde tüm kamunun bilgisine ve isteklilerin katılımına açık bir biçimde ilan edilmiş, söz konusu ihaleye en yüksek teklif şirketimizce verilmiştir. İhaleyle ilgili tüm yasal süreçler şeffaf bir şekilde tamamlanmış olup tesis 12 Haziran tarihi itibarıyla Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ şirketimiz adına tescil edilmiştir."

Fabrikada üretilen ürünlerin Tarım Kredi Kooperatif markasıyla reyonlarda satılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum