"Türkiye’de Günde Bin Kişi Bonzaiden Hastanelik Oluyor"

"Türkiye’de Günde Bin Kişi Bonzaiden Hastanelik Oluyor"

Türkiye’de son günlerde bonzai isimli uyuşturucu kullanımının aşırı derecede arttığı bildirildi. Hayata Evet De Derneği’nin yaptığı kapsamlı araştırmaya göre, Türkiye’de günde yaklaşık bin kişinin bonzai kullandığı için...

Türkiye’de son günlerde bonzai isimli uyuşturucu kullanımının aşırı derecede arttığı bildirildi. Hayata Evet De Derneği’nin yaptığı kapsamlı araştırmaya göre, Türkiye’de günde yaklaşık bin kişinin bonzai kullandığı için hastaneye kaldırıldığı belirlendi.

Merkezi Eskişehir’de bulunan Hayata Evet De Derneği üyeleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt’a ziyaret etti.Dernek üyeleri, Türkiye genelinde hayata geçirdikleri ‘Uyuşuyorum’ adlı proje hakkında Başkan Kurt’a bilgiler verdi. 1982 yılından bu yana Türkiye çapında yapılan en büyük madde bağımlılığı projesinde karşılaştıkları ilginç olayları da Başkan Kurt’a aktaran dernek üyeleri, ülkemizde son dönemlerde yaşanan bonzai maddesi ile ilgili ilginç bilgiler verdi. Dernek üyeleri, Türkiye’de her gün yaklaşık bin kişinin bonzai kullanımı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Ülke genelinde uyuşturucu kullanım yaşının 9’a kadar düştüğünü yaptıkları araştırmada tespit ettiklerini vurgulayan dernek üyeleri, ülkemiz de 4 yıl içinde uyuşturucu tehdidinin ciddi boyutlara ulaşacağının altını çizdi.

Başkan Kurt ise uyuşturucu tehlikesinin toplumun her kesimini tehdit eden bir sorun olduğunu vurguladı. Ancak uyuşturucu tehlikesinin ülkemizde son zamanlarda yaşanan bonzai kullanımı nedeniyle bir kez daha gündeme geldiğini aktaran Başkan Kurt, "Uyuşturucu kullanım yaşının da ilkokul öğrencileri seviyesine kadar düşmesi tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Öncelikle ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız." dedi.

Çocuklarımızı sokaklardaki tehlikelere karşı korumak için aile içinde başlayan eğitime belediyeler olarak kendilerinin de katkı vermesi gerektiğini dikkat çeken Kurt, şöyle dedi: "Yapılacak çalışmalarla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkan, onları koruyan, kötü alışkanlıklara karşı bilgilendiren ve yalnız olmadıklarını hissettiren projelere imza atmalıyız."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.