Türkiyede diyabette yüzde 13.7ye ulaştı

Türkiyede diyabette yüzde 13.7ye ulaştı

TEMD Diabetes Mellitus Eğitim ve Çalışma Grubu, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbir

TEMD Diabetes Mellitus Eğitim ve Çalışma Grubu, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle organize edilen 18. Diyabet Güncelleme ve Olgu Tartışma Toplantısı 25 Şubat 2012 tarihinde hekimlerin, aile hekimlerinin  ve sağlık personellerinin katılımıyla Konya Dedeman Otel’de yapıldı.

Toplantıda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. İlhan Satman, Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ortaklığıyla gerçekleştirilen  Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans Çalışması-II’nin (TURDEP-II Çalışması) Konya sonuçlarını paylaştı.

Türkiye geneli sonuçlarını da açıklayan Prof. Dr. İlhan Satman, 15 ildeki 540 merkezde yürütülen TURDEP-II çalışmasına bölgenin nüfus yapısına uygun olarak rastgele seçilen 20 yaş ve üzerinde 26 bin 499 kişinin katıldığını aktardı. TURDEP-I ve yeni tamamlanan TURDEP-II çalışmasının karşılaştırılması sonucu geçen 12 yılda Türkiye’de diyabet görülme sıklığının yüzde 90, obezite görülme sıklığının ise yüzde 44 arttığını belirten Prof. Dr. İlhan Satman, TURDEP-II’ye göre Türk erişkin toplumunda diyabet sıklığının yüzde 13.7’ye ulaştığına dikkat çekti.

Güncel Diyabet Tedavisi, Diyabet Komplikasyonları ve Özel Durumlarda Güncelleme oturumlarıyla devam eden bilimsel program, günün değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.