Türkiye'de çalışma sistemi bu tarihte değişiyor! Fazla mesaiye son

Türkiye'de çalışma sistemi bu tarihte değişiyor! Fazla mesaiye son

Türkiye genelinde çalışma saatlerinin değiştirileceği uzun süredir gündeme geliyor. Dört farklı modelin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Türkiye'de çalışma hayatında önemli değişiklikler getirecek olan esnek çalışma modeli, hükümetin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Eylül ayında hız kazanacak olan İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler kapsamında, esnek çalışma modeline dair dört farklı formül üzerinde çalışmalar yapılacağı öğrenildi.

alisma-3.jpg

Ekonomi Gazetesi'nden aktarılan bilgilere göre, hükümetin üzerinde durduğu esnek çalışma modelleri şunları içeriyor:

Uzaktan Çalışma Modeli: Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte, özellikle dijital meslek gruplarında yaygınlaşması bekleniyor.

Kısmi Çalışma Modeli: Çalışma saatlerinin daha esnek ve ihtiyaca göre belirlenebileceği bir model öngörülüyor.

Değişken Zamanlı Çalışma Modeli: Çalışma saatlerinin çalışanların ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstereceği bir sistem üzerinde duruluyor.

Akademik Eğitim Amaçlı Çalışma Modeli: Eğitimine devam eden ya da akademik kariyer hedefleyen gençler için çalışma saatlerinin uyarlanacağı bir model değerlendiriliyor.

Yeni sistem sayesinde ülkede çalışan insanların yaşam standartları yükselecek. Mühendislik firmasında çalışan Bekir Karabulut, "Ülkemizde çok çalışıp az kazanma modeli uygulanıyor. Biz az çalışıp çok kazanmak istiyoruz. Bu yapılacak yeniliklerle mümkün" sözlerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.