Türkiye’de benzin fiyatlarını düşürecek hamle! Bu tarihte başlıyor

Türkiye’de benzin fiyatlarını düşürecek hamle! Bu tarihte başlıyor

Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı ve artan petrol fiyatlarını düşürmeye yönelik hamleler yapmaya devam ediyor. Türkiye uyguladığı politikalar ile bir çok ülkede yeni ihraç başlattı. Dış politikada izlenen yeni yollar olumlu etkisini göstermeye başladı.

Benzin ve motorin fiyatlarına son 4 ayda gelen zamlar vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. Türkiye’den petrol fiyatlarını düşürecek yeni bir hamle geldi. Petrol fiyatlarındaki değişimler küresel gelişmelere bağlı olarak yaşanıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında akaryakıt fiyatları matematiksel bir formüle bağlı olarak belirleniyor.

gas-pumps-at-a-gas-station-scaled.jpgPETROL FİYATALARINI DÜŞÜRECEK HAMLELER DEVAM EDİYOR

Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı ve artan petrol fiyatlarını düşürmeye yönelik hamleler yapmaya devam ediyor. İhracat ağını geliştirmek isteyen Türkiye uyguladığı politikalar ile bir çok ülkede yeni ihraç başlattı. Dış politikada uygulanan yeni hamleler Türk ekonomisine olumlu şeklide yansımaya başladı

242604.jpg

Dış politikada yapılan hamleler noktasında sevindirici haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini bildirdi.

0x0-benzin-mazot-fiyati-son-dakika-akaryakit-fiyatlari-30-haziran-2023-benzin-fiyati-ve-motorin-fiyatlari-ne-kadar-1688104372779.jpgMART AYINDA BORU HATTI DÖŞENECEK

Tahkim mahkemesinin Bağdat’ın onayı olmadan petrol taşıdığı gerekçesiyle Türkiye’nin Irak’a yaklaşık 1,5 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetmesinin ardından Türkiye mart ayı sonunda boru hattından petrol akışını durdurmuştu.

irak-petrol-5zbb-cover-jpg.webp

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, IKBY petrolünün ihracatının durması nedeniyle Irak'ın yaklaşık 5,5 milyar dolarlık kayba uğradığını söylemişti.

Türkiye ile Irak, petrol sevkıyatının devamı konusunda görüşmeleri sürdürüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum