Türkiye'de 99 firma aynı gün iflas etti! İşte o firmaların isimleri

Türkiye'de 99 firma aynı gün iflas etti! İşte o firmaların isimleri

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde iflas eden firmaların sayısı arttı. Son olarak aynı gün 99 Türk firmasının iflas etmesi herkes üzdü. İşte o firmaların isimleri...

Küresel ekonomik kriz birçok ülkeyi olumsuz anlamda etkiledi. Son yıllarda artan girdi maliyetlerine bağlı olarak işletmeler kemer sıkma politikasını uygulamaya başlamıştı. Tedarik zincirindeki aksaklıklara bağlı olarak değişen ticaret dengeleri büyük ve orta ölçekli firmaları zora soktu.

giyim.webp

1997 YILINDA KURULAN TEKSTİL DEVİ İFLAS ETTİ

Türkiye 2023 ve 2024 yılında dünya genelindeki iflas istatistiklerine göre ilk sıralarda yer alıyor. Konkordato ilan eden veya iflas eden firmaların sayısındaki artış yatırımcıyı tedirgin ediyor.

flas-3.jpg

En çok inşaat ve tekstil sektöründe iflas yaşanıyor. Son olarak 1997 yılında kurulan ve Türkiye'nin en büyük tekstil firmaları arasında yer alan bir firma daha iflas etti.

flas-2.jpg

99 FİRMAYI ETKİLEYEN İFLAS

Aslında bu iflas 99 firmayı doğrudan etkiledi. İzmir ve Denizli'de 99 tekstil firmasının dış ticaret yapabilmesi için kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi resmen iflas etti. Söz konusu firmaya tam 99 tekstil firması ortaktı. Para akışında yaşanan sıkıntılara bağlı olarak dev bir firmanın iflas etmesi herkesi üzdü. Böylece 99 tekstil firmasının hissesi de iflas etmişti. Yani bu iflas 99 firmayı doğrudan etkiledi.

Kaynak:Haber Merkezi