“türkiye’de 240 Kadın, Erkek Şiddetinden Öldü”

“türkiye’de 240 Kadın, Erkek Şiddetinden Öldü”

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, 20014 yılının başından bu yana 240 kadının erkek şiddeti nedeniyle öldüğünü söyledi. Nevin Canbaz, baro üyesi avukatlarla birlikte, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı...

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, 20014 yılının başından bu yana 240 kadının erkek şiddeti nedeniyle öldüğünü söyledi.

Nevin Canbaz, baro üyesi avukatlarla birlikte, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü sebebiyle Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de avukatlara destek verdi. 2014 yılının başından bu yana ülkede 240 kadının erkek şiddeti ile öldürüldüğüne dikkat çeken Canbaz, çok sayıda kadının da erkek şiddetine farklı biçimlerde maruz kaldığını kaydetti.

Canbaz, şiddetin önlenmesi için atılması gereken adımları şöyle sıraladı: “Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınaması, şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek sağlanarak, ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabileceği koşulların oluşturulması ve gerekli yasal yardımların yapılmasını, cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılmasını, konu ile ilgili eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesini, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, toplum ve ana-baba eğitim programları başlatılmasını, kadınların ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkından yararlanılmasının sağlanmasını ve medyanın, kadına ve çocuklara yönelik şiddeti malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini istiyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.