Türkiye'de 2 bin çalışanı olan dev fabrika üretimi durduracak

Türkiye'de 2 bin çalışanı olan dev fabrika üretimi durduracak

Dünya genelinde toplam 60 bin çalışanı olan dev marka Türkiye'deki fabrikasında üretimi durduracak. İşte üretimin durdurulacağı tarih ve bu kararın gerekçesi.

Ekonomi dünyasında yaşanan güncel gelişmeleri Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesindeki insanlar yakından takip ediyor. Küresel ekonomik krizin etkileriyle birçok ulusal ve uluslararası marka sıkıntıya girdi. Bu süreçte bazı firmalar küçülmeye giderken bazıları ise zorlu koşullara dayanamayıp iflas etti.

goodyear-farika.jpg

En çok iflasın görüldüğü Avrupa ülkesinin Almanya olması bu konuda herkesi şaşırtan bir detay olarak yer aldı. Türkiye'de de son aylarda iflas dalgası başladı ve ismini yakından bildiğimiz birçok marka iflas etti. Bazı firmalar ise çeşitli gerekçelerle üretimi durdurma kararı alabiliyor.

lastik-5.jpg

İflasların bu kadar çok olduğu ekonomi dünyasında üretimi durdurma kararları yanlış anlaşılabiliyor. Vatandaş, 'Acaba bu firma iflas ettiği için mi üretimi durdurdu?' gibi sorulara cevap arıyor. Bu yüzden kamuoyunu aydınlatacak gerçek bilgilerin de önemi anlaşılmış durumda. Son olarak dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Goodyear üretimi durdurma kararı aldı.

lastik-3.webp

Markanın dünya genelinde 60 bin, Türkiye'de ise 2 bin çalışanı buluyor. Türkiye fabrikasındaki üretimi durdurma kararının ise gerekçesi ortaya çıktı. Fabrika envanter ayarlaması gerekçesiyle 18 gün üretime ara verecek. Bu süreçte çalışanların ise izin yapması bekleniyor. Çalışmaların ardından fabrikada üretim yeniden başlayacak.

Goodyear fabrikasından yapılan açıklamada, İzmit fabrikasında üretim faaliyetinin geçici süreyle durdurulması hakkında şu ifadelere yer verildi:

“Şirket Yönetim Kurulu’nun 13 Ekim 2023 tarihli kararıyla, İzmit fabrikasında 29.11.2023 – 16.12.2023 tarihleri arasında envanter ayarlaması amacıyla üretime ara verilmesine karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum