Türkiye'de 10 binden fazla çalışanı olan meşhur firma Almanlara satıldı

Türkiye'de 10 binden fazla çalışanı olan meşhur firma Almanlara satıldı

Türkiye'de ekonomik dengeler değişmeye devam ediyor. Bazı ülkelerin yatırımcıları Türk firmalarını satın alıyor. Son olarak 10 binden fazla çalışanı olan Türk firması Almanlara satıldı. Söz konusu satış resmiyet kazandı.

Küresel dengeler değişiyor ve bu doğrultuda yatırımcıların stratejileri de değişkenlik gösteriyor. Ekonomik krizin en şiddetli yaşandığı ülke olan Türkiye'de özel sektör uzun süredir sıkıntılarla boğuşuyor. Bazı Avrupa ülkelerinde ise iflaslarda artış görülüyor.

karfoooo.jpg

Türkiye'de son haftalarda konkordato ilan eden firma sayısında ciddi artış var. Ekonomik zorluklara dayanamayan bazı firmalar ise iflas etti. Dünya genelindeki büyük yatırımcılar bu süreçte yönünü Türkiye'ye çevirdi.

imzalar-atildi.jpg

Son aylarda çok sayıda Türk firması yabancılara satıldı. En çok satın almaya imza atan ülke ise Almanya olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Son olarak Türkiye'de faaliyet gösteren ve 10 binden fazla çalışanı olan Türk firması Almanlara satıldı.

kargo-eleman.jpg

Dünyanın en büyük taşımacılık firması olan DHL, Türkiye'nin dev kargo firması MNG Kargo'nun tamamını satın aldı. 2003 yılında kuruyan MNG Kargo'nun Türkiye genelinde 10 binden fazla çalışanı, 800 kargo şubesi ve 27 büyük aktarma merkezi bulunuyor.

mng-kargo-3.webp

Kısa süre önce satışa dair ön protokol imzalanmıştı. Bugün ise MNG Kargo'nun Almanlara satışı resmiyet kazanmış oldu. Rekabet Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan gerekli onayların alınmasının ardından hisse devir işlemi tamamlandı.

mng-2.jpg

Avrupa'daki kargo ağını genişletmek için MNG Kargo'yu satın alan DHL bu yatırımla dünya taşımacılık piyasasına damga vurmuş oldu. MNG Kargo gibi dev bir firmanın Almanlara satılması ise Türkiye'de yaşayan vatandaşları şaşırttı. Edinilen bilgiye göre DHL dünya genelinde çeşitli yatırımlara devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.