Türkiye'de 10 bin çalışanı olan meşhur firma Almanlara satıldı

Türkiye'de 10 bin çalışanı olan meşhur firma Almanlara satıldı

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik dengeler değişiyor. Çeşitli firmaların Türkiye yatırımları sürüyor. Son olarak Türkiye'de 10 bin çalışanı olan dev firma Almanlara satıldı.

Dünya genelinde ekonomik dengeler değiştikçe yatırımcıların bakış açısı da değişiyor. Türkiye, son zamanlarda ekonomik krizle mücadele ediyor. Öte yandan bazı Avrupa ülkeleri ise iflaslarla boğuşuyor.

mng-satildi.webp

Yakın zamanda iflas eden firmalar arasında dünya devleri bile var. Almanya merkezli faaliyet gösterip iflas eden firmalara herkes çok şaşırmıştı. Bazı Alman firmaları ise küresel ölçekte yeni yatırımlara imza attı.

mng-satildi-1.jpeg

Farklı ülkelerde faaliyet gösteren çok sayıda firmayı satın alan Almanların yatırım arayışı devam ediyor. Son olarak Türkiye'de faaliyet gösteren ve 10 bin çalışanı olan dev firmayı Almanlar satın aldı.

mng-satildi-alman.webp

Alman taşımacılık firması olan DHL, Türkiye'de faaliyet gösteren MNG Kargo'yu satın aldı. Bundan tam 20 yıl önce yani 2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun Türkiye genelinde 27 aktarma merkezi, 800 kargo şubesi, ve 10 bin çalışanı vardı.

mng-kargo-satildi-alman.jpg

Türkiye'nin kargo sektöründeki en büyük firmalarından birisinin Almanlara satılması herkesi şaşırttı. DHL ise MNG Kargo'yu bölgede daha etkin rol oynayabilmek maksadıyla satın aldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
132 Yorum