Türkiye'de 10 bin çalışanı olan fabrika üretimi durdurdu

Türkiye'de 10 bin çalışanı olan fabrika üretimi durdurdu

Sanayi üretiminde başı çeken otomobil fabrikalarından bir tanesi üretimi durdurma kararı aldı. Söz konusu fabrikanın 10 bin çalışanı var.

Ekonomik anlamda ülkeye en çok katkısı olan sanayi firmalarının başında otomobil üreticileri geliyor. Türkiye'de otomobil üretimi yapan çok sayıda firma dikkat çekiyor.

fabrika-uretime-ara.jpg

Otomobil fabrikaları Marmara Bölgesinde yer alıyor. Liman ile nakliyatın çok kolay olduğu bölgede yeni yatırımlar devam ediyor. Marmara'da üretilen otomobillerin dünyanın dört bir yanına satılıyor.

toyota-fabrika.jpg

İç piyasadaki ihtiyacı da ciddi anlamda karşılayan otomobil fabrikalarının önemi büyük. Bahsi geçen otomobil fabrikalarından bir tanesi üretimi durdurma kararı aldı. 10 bine yakın çalışanıyla bölgenin en güçlü üreticilerinden birisi olan fabrikanın üretimi durdurma kararı herkesi çok şaşırttı.

toyotaaa.jpg

Gerekçeyi duyanlar ise rahat bir nefes aldı. Bahsi geçen fabrika Toyota'nın Türkiye'deki otomobil fabrikası. Edinilen bilgiye göre fabrika Ağustos ayında 15 gün boyunca üretimi durduracak.

uretime-2-hafta-ara.jpg

13-27 Ağustos tarihleri arasında fabrikada genel bakım ve onarım işleri yapılacak. Bu süreçte 10 bine yakın çalışan yıllık izinlerini kullanacak. Bakımların tamamlanmasıyla dev otomobil fabrikası yeniden üretime başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum