Türkiye Yol Bisikleti  heyecanı Eskişehir'de başladı

Türkiye Yol Bisikleti heyecanı Eskişehir'de başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonunca Eskişehir'de 6 kategoride düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası, 400 sporcunun katılımıyla start aldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyöngazetecilere yaptığı açıklamada, 2023 sezonunun en önemli yarışlarından birini bu kentte yaptıklarını söyledi.

Akyön, Vali Ayyıldız'la başlattıkları Yunus Emre etabının 156 kilometreden oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu: "Şampiyonanın önemi şu; sezon içindeki bütün takımların klasmanı bu yarışmalarla belirleniyor. Bu yarışmada yapılan dereceler, Uluslararası Bisiklet Birliğinde (UCI) Türkiye'nin puanını artırıyor. 2023 yılındaki en önemli etaplardan biri 3 gün burada devam edecek. 6 etapta, 6 kategoride bu yarış gerçekleşecek. Türkiye'nin farklı yerlerinden 400'e yakın sporcu buraya iştirak etti. Bu sporcular gerek Türkiye şampiyonu olmak için gerekse Avrupa'daki yarışlara katılmak için ter dökecekler. Zor ve uzun bir etap. Bütün sporculara başarılar diliyorum. Eskişehir'in ev sahipliğinden dolayı da Sayın Vali'mize, bütün yetkililere teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.