Türkiye Ürün İhtitas Borsası Genel Müdürü Kırali: Türkiye çapında 300 tane depodaki ürünler borsamızda işlem görüyor

Türkiye Ürün İhtitas Borsası Genel Müdürü Kırali: Türkiye çapında 300 tane depodaki ürünler borsamızda işlem görüyor

Türkiye Ürün İhtitas Borsası Genel Müdürü Ali Kırali, "Türkiye'deki ürünlerin yaklaşık yüzde 30'u lisanslı depolarda depolanabiliyor ve de borsada hızlı işlem görüyor." dedi.

Türkiye Ürün İhtitas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali ise kurum sistemlerini borsa ve paydaşlarından oluştuklarını aktardı.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, MKK'nin ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde üçüncü gününde devam etti.

Zirve kapsamında düzenlenen "Deneyim Paylaşımı ve En İyi Uygulamaların Değişimi" başlıklı panelde konuşan Kırali, paydaşları arasında 112 tane ticaret borsasının yanı sıra 221 tane de lisanslı deponun bulunduğunu kaydederek, "Bu depolardaki ürünler işlem görüyor. 221 lisanslı depo işletmesi var ama bunların 300 lokasyonda depoları var. Yani bütün Türkiye çapında 300 tane depodaki ürünler borsamızda işlem görüyor. 240 bine yakın yatırımcı var. Şu anda doğrudan borsamızda alım-satım yapabiliyorlar. Şu anda 25 tane aracı kurum ve banka bu takas hesaplama işini piyasamızdaki gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.