Türkiye teksas'tan beter!

Türkiye teksas'tan beter!

Muhafazakar olduğunu iddia eden iktidar döneminde, ahlaki çöküş ve Emniyet'teki tasfiyelerin etkisiyle Türkiye'de suç patlaması yaşandı. Taciz, tecavüz, gasp, kapkaç, hırsızlık ve yankesicilikte şok artış..

Taciz ve tecavüz vakalarının son dört yılda ikiye katlandığını rakamlarıyla ortaya koyan Vahdet, ırz düşmanlığında gelinen boyutu gözler önüne sermişti. Ancak ahlaksızlığın diğer alanlara da sıçradığı ve suçlarda adeta patlama yaşandığı ortaya çıktı.

KAPKAÇ GERİ DÖNDÜ!

Ülkemizde özellikle sokak suçlarında ciddi artış baş gösterdi. Emniyet verilerine göre sokak suçlarında 2014’ün ilk çeyreğinde önceki yıllara göre büyük artışlar gerçekleşti. Özellikle kadınların korkulu rüyası olan kapkaç sokaklara geri döndü. Kapkaç olaylarında yılın ilk dört ayında önceki yıla göre yüzde 62’lik artış gerçekleşti.

YANKESİCİLİK VE HIRSIZLIK YÜKSELİŞTE

Emniyet verilerine göre 2014’ün ilk aylarında kapkaçın yanında diğer sokak suçlarında da ciddi artışlar yaşandı. Yankesicilik ve açıktan hırsızlık önemli artış gösteren iki suç türü… Yankesicilikte yüzde 27, açıktan hırsızlık suçlarında ise yüzde 17’lik artış söz konusu.

GASP’IN ÖNÜNÜ YÜKSEK CEZA DA KESMEDİ 

Ceza kanununda yüksek cezalar öngörülmesine rağmen gasp (yağma) suçlarında da önemli bir artış oranı gözlemleniyor. Kayıtlara geçen gasp vakaları yüzde 12 oranında artmış durumda.

OTOMOBİL ÇETELERİ DE BOŞ DURMADI

Geçen yıllarda önemli ölçüde düşüş gözlemlenen oto hırsızlığı suçları da önemli ölçüde artışa geçti. Özellikle çete halinde işlenen oto hırsızlık suçları yılın ilk dört ayında yüzde 15’lik bir artış sergiledi.

BÜYÜKŞEHİRLER BAŞI ÇEKİYOR

2014’ün ilk çeyreğinde yaşanan suç artışlarında büyükşehirler başı çekiyor. Ankara’da yüzde 19 İstanbul’da yüzde 10, Diyarbakır’da yüzde 30, Eskişehir’de yüzde 25’lik suç artışı gözlemlendi.

tablo-051.jpg

Gazete Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum