Türkiye olağanüstü bir kış mevsimi geçirecek! Bu şehirlere çok kar yağacak

Türkiye olağanüstü bir kış mevsimi geçirecek! Bu şehirlere çok kar yağacak

Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaşanmayan kış mevsimi bu yıl olağanüstü yaşanacak. Uzmanlara göre ülke genelinde yoğun kar yağışı beklenen şehirler belli oldu.

Türkiye genelinde kuraklık yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl kış aylarında neredeyse hiç kar yağışı görülmedi. Sadece yüksek kesimlere yağan karlar ise kısa süre içerisinde eridi. Ocak ve şubat ayında hava sıcaklığı 25 dereceye kadar yükseldi.

kar-1.jpg

ŞELALELER VE BARAJLAR KURUMAYA BAŞLADI!

Yaz aylarının gelmesiyle şelaleler ve barajlar kurumaya başladı. Ülke genelinde büyük bir kuraklık etkili oluyor. Sırf bu yüzden vatandaş bu yıl kış mevsiminin nasıl geçeceğini merak ediyor. Uzman isimler ise yeni tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Meteorolojik kaynaklar Türkiye'nin kar yağışı haritasına dair son verileri derledi.

kar-2.jpg

BU ŞEHİRLERDE YOĞUN KAR ETKİLİ OLACAK

Hava City herkesi heyecanlandıran bir paylaşıma imza attı. Söz konusu paylaşımda, "Kasım ayından itibaren ülkedeki hava olayları fabrika ayarlarına dönecek gibi görünüyor. İlk veriler Eylül Ekim durgun ama gerisi doludizgin diyor" sözlerine yer verildi. Yapılan tahminlere göre kasım ayından itibaren başta Ankara, Konya, Eskişehir, Sivas, Kütahya, Afyonkarahisar, Bursa, Bolu ve İstanbul olmak üzere ülke genelinde kar yağışı görülecek. Bu tahminlerin ileri tarihli basınç durumuna göre yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi