Türkiye İslami turizmin de gözdesi

Türkiye İslami turizmin de gözdesi

Türkiye 2011 yılında Müslüman turistlerin en çok ziyaretettiği ülkeler listesinde Malezyanın ardından ikinci sıradayer aldı

‘’Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı: Tüketici İhtiyaçları ve Görünüm’’ başlıklı araştırmaya göre, Türkiye geçen yıl Malezya’nın ardından Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci ülke oldu.
Araştırma, merkezi New York’ta bulunan, Müslüman ülke pazarlarına odaklı pazar araştırması ve danışmanlık firması DinarStandard ile merkezi Singapur’da bulunan helal-dostu turizm pazarı firmalarından Crescentrating tarafından 14 ülkede gerçekleştirildi.
Müslüman turistlerin 2011’de 126,1 milyar dolar harcadığı belirtilen araştırmaya göre, bu rakam, Müslüman turizm pazarının global turizm pazarı içerisindeki payının yüzde 12,3’e denk geldiğini gösteriyor.
Küresel turizm pazarı halen yıllık ortalama yüzde 3,8 büyürken, küresel İslami turizm pazarı yüzde 4,8 büyüme kaydetti. Müslüman turistler pazarının büyüme hızının, 2020 yılına kadar devam eden sürede küresel turizm pazarının büyüme hızından daha yüksek olacağı öngörülüyor.
Müslüman turizm pazarı, Çin’li turistlerin yıllık harcamasının iki katı
Araştırmaya göre, 126,1 milyar dolarlık Müslüman turizm pazarı, Alman turistlerin yıllık yurt dışı harcamasından daha büyük. Ayrıca, Çin’li turistlerin yıllık harcamasının iki katına denk düşüyor.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.