Türkiye Eximbank Katkılarıyla Senegal’de Uluslararası Hal Kurulacak

Türkiye Eximbank Katkılarıyla Senegal’de Uluslararası Hal Kurulacak

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin katkıları ile Senegal’de yapılacak olan uluslararası sebze-meyve hali için incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Alioune Sarr, beraberindeki heyet ve Senegal...

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin katkıları ile Senegal’de yapılacak olan uluslararası sebze-meyve hali için incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Alioune Sarr, beraberindeki heyet ve Senegal İstanbul Fahri Konsolosu Emin Çakmak ile beraber Bursa valiliğine ziyarette bulundu. Heykel valilik Binasında gerçekleşen ziyarette özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Münir Karaloğlu, Senegal ile Türkiye’nin tarihe dayanan dostlukları olduğunu belirterek, “Batı Afrika’da bizim uzun süredir diplomatik ilişiklerimiz ve gönül bağımızın olduğu bir ülke. Senegal ismi geçtiği zaman bile bizde bir hoşluk olur.” dedi.

Türkiye ile Senegal arasındaki bu dostluk ve gönül ilişkisine yakışmayan bir ticari ilişki olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Bu gelişiniz inşallah Türkiye ile Senegal arasındaki ekonomik ilişkileri de canlandırır diye temenni ediyoruz. Bursa, Türkiye’nin en önemli ticari ve ekonomik merkezlerinden bir tanesi. Bursa olarak dış ticareti ithalat ve ihracat toplamı bugün 27 milyar dolar olan bir şehir. Bunun da yaklaşık 14 milyar doları ihracat. Senegal’in hem Türkiye hem de yerelde Bursa ile yapabileceği çok şey var.” şeklinde konuştu.

"HAL YAPMAK İÇİN BURADAYIZ"

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr da Senegal ile Türkiye arasında tarihi ve dini bağlar olduğunu vurgularken, “Türkiye, Senegal için çok önemli bir partner. Bugün Türkiye Eximbank'ın da katkıları ile çok önemli bir ticaret merkezi kuracağız Senegal’de, Türkiye ile işbirliği içinde. Bizim cumhurbaşkanımız için de çok önemli olan bir proje için geldik buraya. Bunun ismi MİL. Yani büyük bir hal alanı, çok büyük bir ticari ve sebze meyve hali kuracağız. Bunu da Türk şirketlerle birlikte kuracağız. Bunu da biz bu alanın kuruluşunda Türk şirketlerle detaylarını incelemek için geldik.” şeklinde bilgi verdi.

Daha sonra Vali Münir Karaloğlu’nun İznik çinisi hediye ettiği Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile basına kapalı görüşme gerçekleştirildi.

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardından Bursa’daki hali ziyaret ederek incelemede bulunacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.