Türkiye engel olmalıydı

Türkiye engel olmalıydı

NATOnun müdahalesinin Avrupa ülkelerinin Libyayı sömürmesi için olduğunu söyleyen Prof. Dr. Oya Akgönenç, Türkiyenin Libya harekatına izin vererek çok güç bir duruma düştüğünü söyledi

Saadet Partisi (SP) İl Hanım Kolları ‘Ortadoğu Krizleri Karşısında Türkiye’nin Stratejisi’ konulu konferans düzenledi. Alaeddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç verdi. Konferansa SP İl Başkanı Mehmet Şen, eski Milletvekili ve BBP Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Arı, Prof. Dr. Muhammed Muğisuddin, SP İl Müfettişi İbrahim Erkan, SP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özkan, SP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Mücevher, SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, SP İl Hanım Kolları Başkanı Sümeyye Barbaros ve çok sayıda dinleyici katıldı. Konferansın açılışında konuşan Mehmet Şen, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayların en yalın şekilde öğrenilmesi gerekir. Ancak halkımız birçok konuda yanlış bilgilendiriliyor. Bu amaçla Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen olayları en yalın şekilde öğrenmek için hanım kollarımız böyle bir program düzenliyor. Ayrıca ülkemizde Birleşmiş Milletler ve NATO’suz olunamayacağı gibi bir izlenim oluşturuldu. Biz ülkemizin bu kurumlara ihtiyacı olmadığını söylüyoruz. Bu kurumlardan bağımsız ülkemiz, daha güçlü ve istikrarlı olacaktır” diye konuştu.

‘AYAKLANMALARI AVRUPA ÜLKELERİ TETİKLİYOR’

Ortadoğu ve Arap ülkelerinde meydana gelen halk ayaklanmalarının iyi öğrenilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Oya Akgönenç ise, “Bu ülkelerde bulunan halk despot liderlerine karşı ekonomik sebeplerden dolayı ayaklanmıştır. Tunus’ta başlayan ayaklanma birçok ülkeye yayıldı. Ancak NATO’nun müdahale ettiği Libya olayları Tunus, Mısır, Bahreyn ve diğer ülkelerdeki ayaklanmalardan çok farklıdır. İnsanlar neden ayaklandı bunun iyi öğrenilmesi gerekir. İnsanlar ekonomik sebepler nedeniyle isyan etti. İnsanlarda geleceğe yönelik ümitlerinin bile kalmaması halk ayaklanmalarına neden oldu. Ancak olayları tetikleyen Avrupa ülkeleridir. Tunus liderinin sarayını İsveçli insanlar ateşledi. Mısır olaylarının arkasından Fransa ve İngiltere çıktı. Avrupalılar ne amaçlıyorlar da buralarda insanları isyana tetikliyor. Burada bizim bu ülkelerinin despot liderlerini savunduğumuz yok bu bilinmelidir. Ancak bu ülkelerde masum insanlar ölüyor ve kimse sesini çıkarmıyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE ÇOK GÜÇ BİR DURUMDA’

Libya müdahalesi konusunda da dinleyicilere bilgi veren Prof. Dr. Akgönenç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Libya’daki halk ayaklanmasını diğer Ortadoğu ülkelerindeki olaylardan ayırt etmeliyiz. Çünkü diğer ülkelerde insanlar hak, iş ve özgürlük istemişlerdi. Ancak Libya olaylarında halk bölünmek için ayaklandı. Buradaki ayaklanmayı Avrupa ülkeleri ayarladı. Çünkü Libya zengin petrol ve doğalgaz yataklarına sahip bir ülke. Kaddafi çok farklı ve kendine göre bir lider. Kaddafi herkesi sinirlendiren biri, bunu öncelikle bilmeliyiz. Ancak aynı Kaddafi kendine has sosyalizmini uygulayarak ülkesindeki tüm insanlara ev ve iş vermiştir. Buradaki halkın bir ekonomik bir sorunu bulunmuyor. Avrupa ülkeleri Libya’yı sömürmek için müdahale ediyor. Böyle bir haksız müdahaleye ülkemizin de yardımcı olması kötü bir durum. Avrupa ülkeleri 19. Yüzyıl’da olduğu gibi tekrardan bu bölgeyi sömürmek için geliyor. Bugün Libya yarın bizim ülkemiz olur. Türkiye’nin Libya müdahalesine kesinlikle izin vermemesi gerekiyordu. Yaşanan ve yaşanacak olan olaylar nedeniyle Türkiye çok güç bir durumdadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.