Türkiye enerji köprüsü olacak

Türkiye enerji köprüsü olacak

AKP Konya milletvekili Hüseyin Üzülmez, Artık enerji güvenliği, dış politika, ulusal güvenlik ve küresel istikrar ile adeta aynı kavram haline gelmiştir dedi

AKP Konya milletvekili Hüseyin Üzülmez, “Artık enerji güvenliği, dış politika, ulusal güvenlik ve küresel istikrar ile adeta aynı kavram haline gelmiştir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Kuveyt’te katıldığı “13. Uluslararası Enerji Formu”ndaki izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Üzülmez, enerji kaynaklarının üzerinde olan ülkelerin bugünkü durumuna bakıldığında Libya’da ve İran’da yaşananların daha iyi anlaşılabileceğini söyledi. Enerji kaynağı bakımından zengin ülkelerin, sürdürülebilir, krizsiz, sorunsuz ve kesintisiz dünya enerji ihtiyacının karşılanmasına akılcı katkılar sağlaması gerektiğini ifade eden Üzülmez, “Enerji geleceğinin temelini ülkeler arası işbirliği oluşturmaktadır. Artık enerji güvenliği, dış politika, ulusal güvenlik ve küresel istikrar ile adeta aynı kavram haline gelmiştir. Enerjiye olan bağımlılığın artması ülkeler arası işbirliğinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu katkının krizsiz sürdürülebilirliği son derece önemlidir. Şu bir gerçektir ki, günümüzde hiçbir ülke enerji problemini tek başına çözebilecek durumda değildir” dedi. Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 30’unun öz kaynaklardan, geriye kalan kısmının da ithalat yoluyla karşılandığını belirten Üzülmez, “Kuveyt’te gerçekleştirilen Uluslararası enerji formunda Enerji Bakanımız Taner Yıldız’ın da altını çizdiği gibi, ülkemizdeki enerji politikaların ana hedefi, ihtiyaç duyulan enerjinin zamanında, güvenilir bir şekilde, uygun fiyata, çevreyle uyumlu olarak ve yüksek kalitede sağlamaktır. Türkiye jeopolitik açıdan da önemli bir konumdadır. Dünya petrol rezervlerinin yüzde 65’i, gaz rezervlerinin de yüzde 71’ine sahip ülkeler komşularımızdır. Bu Türkiye’nin enerji köprüsü olduğu anlamına da gelmektedir” diye konuştu. Milletvekili Üzülmez, Kuveyt’teki Enerji Formu sırasında, birçok ülkenin enerji bakanıyla görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Forma, 72 ülkeden bakan seviyesinde katılımcı, 27 petrol ve doğalgaz üreticisi şirket ve aralarında Uluslararası Enerji Ajansı, OPEC, Dünya Petrol Konseyi, Körfez İşbirliği Konseyi Teşkilatı, Dünya Ekonomik Forumu, Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu gibi kuruluşların da yer aldığı 14 uluslararası organizasyon katıldığı bildirildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.