Türkiye bu bölgede ilk kez petrol çıkardı! Üretim artacak akaryakıt ucuzlayacak

Türkiye bu bölgede ilk kez petrol çıkardı! Üretim artacak akaryakıt ucuzlayacak

Türkiye'nin petrol keşiflerinde önemli gelişmeler son 1 yolda görülüyor. Bir petrol kuyusundan daha müjde geldi. Ege Bölgesi'ndeki kuyuda üretim artarsa akaryakıt ucuzlayacak.

Türkiye'nin ekonomisine en büyük yük enerji maliyeti. Petrol ürünlerin ve petrolün ithal ediliyor olması nedeniyle ülkede cari açık artıyor. Türkiye petrol keşfi için ciddi bir çalışma yürütüyordu. Söz konusu çalışmalarda önemli yol kat edildi ve Türkiye 1 yıl önce Ege Bölgesi'ndeki Manisa şehrine petrol buldu.

tpao-petrol-aa-1719646.jpg

Son 1 yıldır devam eden petrol çıkarma çalışmalarından sevindirici haber geldi. Manisa'nın Salihli ilçesinde çıkarılan petrol numuneleri işlenmek üzere İzmir'deki rafineriye gönderiliyor. Geçtiğimiz yıl bir çiftçinin sulama maksadıyla açtığı kuyuda siyah sıvı çıkmıştı. Bu sıvı incelendiğinde petrol olduğu anlaşılmıştı.

industry-3188798-1920.webp

14 bin metrekare alana kurulan sondaj kuyusunda çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yürütülen çalışmalar gelişmelere göre daha da artırılacak. Manisa Salihli'de yaşayan vatandaşlar ise petrol keşfinden dolayı heyecan duyuyorlar. Türkiye'nin petrol keşfinin artması durumunda akaryakıt fiyatlarının da ucuzlayacağı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
67 Yorum