Türkiye bir ilki daha başaracak! Seri üretime geçiliyor

Türkiye bir ilki daha başaracak! Seri üretime geçiliyor

Türkiye için kritik öneme sahip olan projeyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda seri üretime başlanması için tarih netleşti.

Ekonomik koşulların zorlaştığı Türkiye'de üretim politikasının önemi gön geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Türkiye sanayi üretiminde dünya sıralamasına girecek potansiyele sahip. Yerli ve milli araç TOGG bunun en iyi göstergesi olarak gösteriliyor. Ülkenin hayali olan TOGG'un üretimi bir süredir devam ediyor. Fabrika taleplere yetişmekte zorlanıyor.

tank-palet-4.webp

Trafikte TOGG sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip bir diğer proje ise Altay Tankı Projesi olarak biliniyor. Onlarca yıldır konuşulan Altay Tankı için somut adım atıldı. Tank için aranan motor bulundu ve seri üretime geçilecek tarih netleşti.

tank-altay3.jpg

Hakan Çelik, Türkiye’nin kendisine ait milli ve yerli imkânlarla geliştirmek istediği ana muharebe tankı ALTAY ile ilgili atılan adımların artık son aşamada olduğu müjdesini verdi.

yerli-ve-milli-tank.webp

Çelik yazısında, "Tankların seri üretimi 2025 yılında başlayacak, ilk 100 tankta Güney Kore motorları kullanılacak. Daha sonraki tanklarda ‘Batu’ adlı yerli güç grubu olacak” ifadelerini kullandı. Buna göre Altan Tankı'nın seri üretimi 2025 yılında başlıyor. İlk etapta 100 tane üretilecek tankın ilerleyen yıllarda çok daha fazla adette üretilmesi bekleniyor. Altay Tankı'nın üretimiyle Türkiye ekonomisine de önemli katkıda bulunulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum