Türkiye benzin ve motorin fiyatlarında Avrupa'yı yakalayacak! Litresi 45 lira olacak

Türkiye benzin ve motorin fiyatlarında Avrupa'yı yakalayacak! Litresi 45 lira olacak

Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının gidişatına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Benzin ve motorine gelen zamlara vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Belli aralıklara fiyat yükseldiği için vatandaş bu durumu şaşkınlıkla takip ediyor. Milyonlarca insanı ilgilendiren akaryakıt fiyatlarının bir anda uçmasına tepki gösterenler var.

motorin-zam.jpg

Çoğunluk ise benzin ve motorine zam geleceğini duyunca akaryakıt istasyonuna akın ediyor. Zamdan önce deposunu dolduran vatandaş 50-60 lira tasarruf ederek teselli buluyor. Benzin ve motorinin fiyatı son zamlarla 40 liraya dayandı. Yeni zamlarla ilgili ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

mazot-45.jpg

Bu iddiaya göre benzin ve motorinin fiyatı çok yükselecek. Akaryakıtta sübvansiyonun kaldırıldığını belirten ekonomi uzmanları bunun da yeni zamlara kapı açacağını söylediler. yeni gelişmeyle birlikte 1 litre motorin ve benzinin fiyatı 1,5 avroya denk gelecek. Yani güncel kur ile hesaplayınca bu da 45 liraya denk geliyor.

benzin-45-lira.jpg

Bahsi geçen gelişme hayata geçirilirse benzin ve motorine tek seferde ekstra 7 lira daha zam gelecek. Böylece Türkiye benzin ve motorin fiyatlarında Avrupa standartlarını yakalamış olacak. Zamlı akaryakıt fiyatları ise vatandaşın hayat standardını daha da düşürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum