Türkiye Barolar Birliği, Kep Sistemine Geçti

Türkiye Barolar Birliği, Kep Sistemine Geçti

Türkiye Barolar Birliği (TBB), e-Dönüşüm Projesi kapsamında Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçti. Avukatlar KEP sayesinde bağlı bulundukları barolar ile müvekkillerine yaptıkları bildirimlerde, diğer avukatlarla aralarında uzlaşma...

Türkiye Barolar Birliği (TBB), e-Dönüşüm Projesi kapsamında Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçti. Avukatlar KEP sayesinde bağlı bulundukları barolar ile müvekkillerine yaptıkları bildirimlerde, diğer avukatlarla aralarında uzlaşma gerektiren durumlarda, adli işlemlerde, resmi daireler ve bireysel yazışmalarda KEP üzerinden iletişim kuracak. KEP, kullanıcılarına tarafsız yasal koruma sağladığından KEP üzerinden yapılan gönderimler mahkemelerde delil olarak kullanılabilecek.

Türkiye Barolar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, birliğin, e-dönüşüm projesi kapsamında Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçtiği ifade edildi. TND KEP ile anlaşma imzalayan Türkiye Barolar Birliği bundan sonra yazışmalarını güvenli e-posta üzerinden yapabilecek. 11 Kasım 2014 itibariyle avukatlar da KEP hesaplarını edinebilecekler. Avukatlar KEP sayesinde bağlı bulundukları barolar ile müvekkillerine yaptıkları bildirimlerde, diğer avukatlarla aralarında uzlaşma gerektiren durumlarda, adli işlemlerde, resmi daireler ve bireysel yazışmalarda KEP üzerinden iletişim kuracak. KEP, kullanıcılarına tarafsız yasal koruma sağladığından KEP üzerinden yapılan gönderimler mahkemelerde delil olarak kullanılabilecek.

“KEP KULLANIMININ HIZLI ŞEKİLDE YAYGINLAŞACAĞINA İNANIYORUZ”

Standart e-posta sistemlerinin ve geleneksel postalama hizmetlerinin barındırdığı risk ve maliyetleri ortadan kaldıran sistem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat İzzettin Güneş gelişen teknoloji ile iş yapış şekillerinin değiştiğini söyledi. Güneş, “Elektronik posta KEP sayesinde baro ve avukatlarımız e-dönüşüm yolunda önemli bir adım atmıştır. Avukatlarımız arasında KEP kullanımının hızlı bir şekilde yaygınlaşacağına inanıyoruz.” dedi.

“KEP’İN FAYDALARI”

Açıklamada, Kayıtlı Elektronik Posta’nın faydaları ise şu şekilde sıralandı: ”Tarafsız yasal koruma ve güvence sağlar. Anlaşmazlık halinde hukuken geçerlidir. Gönderinin gizliliğini ve bütünlüğünü güvence altına alır. Teslim ve okunma garantisi sunar.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.