Türkiye alternatif pazarlardan biri oldu

Türkiye alternatif pazarlardan biri oldu

İhracat yapanlar için pandemi döneminin bir fırsat niteliği taşıdığını söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Pandemi ardından Türkiye, alternatif pazarlardan birisi oldu. Konya’mızda da ciddi oranda bir ihracat potansiyeli var” dedi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Okka, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ulvi Yıldırım ve Basın Müşaviri Mustafa Dörtyol, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Başkan Okka ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

MİLLİ SAVUNMA SANAYİSİNE YENİLİKÇİ PROJELER HAZIRLANACAK

MÜSİAD Konya Şubesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul-Sanayi İş Birliği” protokolünden bahseden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve öğrencilerin istihdamının sağlanması amacıyla sektörlerin de rekabet gücünün artırılması hedefleniyor” dedi. Protokol kapsamında, sektörlerin ihtiyacına ve dinamizmine uygun, verimlilik esaslı işleyiş modelinin uygulanacağını aktaran Okka, “MÜSİAD Konya üyelerinin işletme ve fabrikalarında eğitim görecek öğrenciler, aldıkları eğitimi sahada uygulayarak deneyim ve tecrübe kazanacak. Okulun atölye ve laboratuvarlarının teknolojik bakımdan ihtiyaçlarını da MÜSİAD Konya şubemiz tarafından karşılanacak. MÜSİAD Konya tarafından belirlenen işletmelerde eğitim merkezleri oluşturacağız. Okul yönetiminin belirlediği öğrencilerin ise atölye ve laboratuvar dersleri olan günlerde belirlediğimiz işletmelerde mesleki eğitim almalarını sağlayacağız. Aynı zamanda belirlenen sayıda öğretmen ve öğrencileri de MÜSİAD Konya himayemizde yurt içi ve yurt dışı sanayilerin fuar gezilerine katılma imkanı sağlayacağız. Bu protokol kapsamında aynı zamanda Milli Savunma sanayisine yönelik yenilikçi projeler de hazırlayacağız. Bu doğrultuda okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödüller vererek, çeşitli etkinliklere göndereceğiz. Öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını da sağlayarak işletmelerde eğitim gören öğrencilerin iş kazalarına karşı sigortalarını da yapacağız” şeklinde konuştu.

adsiz-003.jpg

PANDEMİ İHRACATI DA ETKİLEDİ

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, ziyarette ekonomik değerlendirmelerde de bulundu. Başkan Okka, son olarak şunları söyledi: “Yaşadığımız pandemi dönemi ile birçok sektörümüz ciddi etkilenmeler gördü. İşlerini kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hatta birçok sektör durma noktasına geldi. İhracat ve ithalat oranları değişti. Fakat bizler şunu gördük; ihracat yapanlar için pandemi dönemi bir fırsat niteliği taşıyabildi. İthalat önceliği Çin olan ve Çin’den alışveriş yapan birçok ülke alternatif pazar arayışına girdi. Bu durumu iyi değerlendiren işletmeler için ihracat durumumuz iyi noktaya geldi diyebiliriz. Çünkü pandemi ardından Türkiye bu alternatif pazarlardan birisi oldu. Özellikle görüyoruz ki Konya’mızda ciddi oranda bir ihracat potansiyeli var. Konya, sanayisi kuvvetli bir şehrimiz. Biz de MÜSİAD Konya olarak bu bilinçte çalışıyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.