Turkcell Van için eğitim seferberliği başlattı

Turkcell Van için eğitim seferberliği başlattı

Vanda yaşanan depremler sonrası oluşan ihtiyaçlara cevap vermek için 5 milyon TL bağışlayan Turkcell, bir Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdu inşa edecek, öğrencilere burs verecek

Van’ın hayata dönebilmesi için tüm kurum, kuruluş ve vatandaşları işbirliğine çağıran Turkcell ve TEV, “Van için Türkiye Kumbarası”nda birikecek bağışlarla Öğretmen Kampüsü’ne yeni evler yaparak daha çok öğretmene yuva sağlayacak. Turkcell, bölgedeki istihdam sorununa yönelik de Van-Erciş’te 100 kişi kapasiteli Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi açacak.
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, deprem yaralarını sarmaya çalışan Van’da kalıcı çözümler hedefleyen yeni projelerini, İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı himayesi ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında bölgede bir eğitim seferberliği başlatan Turkcell, projeler için 5 milyon TL bağışladı. Proje kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa edilecek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrenciler burslarla eğitim yolunda desteklenecek. Van ve çevresinde deprem sonrasında yaşanan işsizlik sorununa da çözüm sunmak isteyen Turkcell, Van-Erciş’te 100 kişi kapasiteli MEB İletişim Merkezi açmak için çalışmalara başladı.
 “TÜRKİYE KUMBARASI DOLACAK, VAN’A TEKRAR GÜNEŞ DOĞACAK.”
Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şunları söyledi: “Türkiye’de yaşayan insanların çok önemli bir erdemi var: Yardımseverlik. Bu sayede zor zamanlarda kenetlenebiliyor ve büyük güçlükleri aşabiliyoruz. ‘Neden daha fazla kurum ve kişiyi dahil etmeyelim, neden bu iyilik hareketi daha çok insana ulaşmasın’ diye düşündük ve Türk Eğitim Vakfı ile işbirliğine giderek “Türkiye Kumbarası”nı hayata geçirdik. Turkcell olarak, “Türkiye Kumbarası”na 5 milyon TL atıyor ve diyoruz ki; Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteğiyle bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu yapacak,  onlara sıcak bir yuva kuracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vererek onları eğitim yolunda destekleyeceğiz.. Çağrımız tüm kişi ve kurumlara: Gelin bu kadarla sınırlı kalmasın, Van’da hayatı hep birlikte canlandıralım. “Türkiye Kumbarası”na atacağınız her bir kuruşla daha çok insanımıza ulaşalım ve Van’ı hep birlikte inşa edelim. Türkiye kumbarası dolacak, Van’a tekrar güneş doğacak.”
Erciş’te Milli Eğitim Bakanlığı için bir çağrı merkezi açarak vatandaşlara istihdam imkanı da sunacaklarını belirten Ciliv, projede işbirliği içinde oldukları MEB ve TEV’e desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Süreyya Ciliv, Van için Türkiye Kumbarası’na merhum annesi Müjgan Ciliv ve merhum babası yüksek inşaat mühendisi Etem Ciliv adına 60 bin TL bağışladı. Bu bağış ile modüler projeye bir ev daha eklenecek.   
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.