Türkçe gönüllüsü öğrencilerden sergi

Türkçe gönüllüsü öğrencilerden sergi

Konya Özel Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu öğrencileri, Diline Sahip Çık konulu fotoğraf sergisi açtı

4, 5 ve 6. sınıflar arasında yapılan ve işyerlerinde Türkçe ve İngilizcenin yanlış kullanımlarının fotoğraflandığı yarışmaya katılan resimlerin yer aldığı sergide 79 fotoğraf sergilenmeye başladı.
Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu öğrencileri, okulda düzenlenen fotoğraf yarışması için Konya’da faaliyet gösteren dükkan, kafe gibi işyeri adlarında Türkçenin ne kadar kullanıldığı, nasıl kullanıldığı ve Türkçe yerine tercih edilen yabancı isimlerin doğru kullanılıp-kullanılmadığını fotoğraf kareleriyle tespit etti. Çalışmalar sırasında elde edilen fotoğraf kareleriyle 'Diline Sahip Çık' başlıklı sergi açan ilköğretim okulu öğrencileri, fotoğraf çekmek için çalışırken vitrinlerde, tabelalarda komik isimler ve acı veren yanlışlıklarla karşılaştıklarını söyledi. Öğrenciler yaşıtlarını ve yetkilileri Türkçeye sahip çıkmaya çağırdı. 
Yarışma ve sonrasında açılan resim sergisi konusunda açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Kaya, “Bizim kültürümüzü oluşturan, onu yaşatan en önemli etken Türkçedir. Fakat son zamanlarda gerek forumda, gerek günlük hayatta Türkçenin acımasızca katledildiğini görüyoruz. Her Türk vatandaşının görevi bu yapılan yanlışlıkların önüne geçmektir. Öğrencilerimizin yaptığı bu etkinlik de bir nevi dikkatleri Türkçe  üzerine çekmek ve yanlış, eksik kullanımı gündeme getirerek toplumda bir bilinç oluşturmak." dedi.
Okul Müdürü Ömer Faruk Orhan da, “Bu etkinlikle geleceğin teminatı olan yavrularımıza bir ufuk vermek ve verilen ufuk çerçevesinde de Türkçeye duyarlı nesiller yetiştirmek istiyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.