Türkanime severler anime izlemek mi istedi?

Türkanime severler anime izlemek mi istedi?

Türkanime severler anime izlemek mi istedi?

Bugünkü yazıda mek isteyenler ama nereden başlayacaklarını bilmeyenler için oluşturduğum "Anime izlemek isteyenler için 5 başlangıç animesi"ne hoş geldiniz! sever tayfaya şimdiden keyifli seyirler.

5- Koe No Katachi

 Bu anime filmi tamamen dram içeriyor. Duygusal biriyseniz göz pınarlarınızdan akacak olan göz damlalarınız için yanınıza bir mendil alın. Türkanime severleri biraz hüzünlendirelim değil mi ????

Konusuna gelelim; İngilizcesinden de anlayabileceğimiz gibi "A Silent Voice" yani "Sessiz bir ses". Bu anime zar zor duyan ve konuşan bir kızın öyküsünü işliyor. Kız, zorbalığa uğradığı için sürekli okul değiştiriyor, yeni okula geçtiğinde de zorbalıklar devam ediyor.

Özellikle iki ana karakterimizden biri olan Ishida Shouya işin dozunu kaçırıyor, olaylar çok iyi bir şekilde sonlanıyor.

Neden izlemelisiniz?

 Hiç anime izlemediğinizi varsayıyorum, iyi bir türkanime izleyicisi olacaksınız Naruto, One Punch Man gibi animelerden başlamaktansa biraz daha gerçek hayata hitap eden animelerden başlamanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer hiç dram sevmiyorum, sıkıcı geliyor, anime izlemek böyle bir şey değil diyorsanız izlemenize gerek yok. O halde 4'e geçelim! Ama türkanime guruplarında en sevilen animelerdir yine de bir göz gezdirin derim.

4-Sword Art Online

 Ben anime izlemeye bu animeyle başladım. Bu anime 2022 yılında Sword Art Online isimli oyunun çıkmasıyla başlıyor. Oynamak için nervegear denilen bir aleti kafanıza takmanız gerekiyor. Sanal gerçeklik gözlüğü gibi düşünebiliriz. Fakat oyuncular oyuna bağlandıklarında oyunun içinde çıkış butonunu bulamıyorlar. Bu oyundan çıkmanız içinse 100. seviyeye ulaşmanız gerekiyor. (Merak etmeyin türkanime fanları spoiler yemediniz)

Neden izlemelisiniz?

 Biliyorum ki oyunlara ve oyun kültürüne meraklısınız (Türkanimeciler oyunlarda da etkindir). 2022 yılında böyle bir cihaz çıksa ilk alacaklardan birisiniz. Özellikle bu anime bir oyun içinde geçtiği için daha hızlı uyum sağlayabilirsiniz. Animeyi izlerken eğleneceğinizi düşünüyorum.

3-Danganronpa

 Bu anime çoğu animedekiler gibi mangadan değil bir oyundan uyarlanmıştır. Rol yapma oyunlarını seviyorsanız hoşlanacağınızı düşünüyorum. Ana karakterimiz Naegi, başlayacağı okulun diğer okullara benzemediğini anlamıştır. Okulun tüm pencereleri demir plakalarla kaplıdır. Ne olduğunu anlayamayan Naegi spor salonundaki açılış törenine ilerler. Küçük bir oyuncak ayı olan Monokuma gelip bu okuldan çıkmak için ne yapacaklarını anlatır. Okuldan çıkmanın tek yolu ise bir kişiyi öldürmektir. Her cinayetten sonra mahkeme oluşturulur ve katil bulunmaya çalışılır. Amaç: yakalanmadan birini öldürüp mezun olmaktır!

Neden izlemelisiniz?

 Rol yapma oyunlarını sevenler için bu anime çok iyi gidecektir. 2-3 günde bitireceğinizi düşünüyorum. Town of Salem isminde bir oyun var, biliyor olabilirsiniz. Bu anime Town of Salem'e çok benziyor. Anime izlemek isteyenler bu animeyle başlayabilir! Şimdiden türkanime severleri derinden etkileyeceğini söyleyebilirim.

2-Steins;Gate

 Steins;Gate bana göre tam bir başyapıt. Anime izlemeye bu animeyle başlamanız iyi olabilir çünkü bilime dayalı bir anime. Steins;Gate'de baş karakterimiz Okabe, bir laboratuvarın başıdır. İlk başta 3 kişi olan ekip, yanlışlıkla geçmişe mesaj gönderirler. Bu anime zamanda yolculuk ve kelebek etkisi gibi herkesin farklı yorumladığı bir konuya değiniyor. Hiç spoiler almadan başlayın, ilk birkaç bölümde pes etmeyin.

Neden izlemelisiniz?

 Bu anime yine Danganronpa gibi bir oyundan uyarlama. OVA hariç bütün bölümler senaryoya sadık ve canon. Filler bölümlerden bıkmış anime izleyicileri tarafından da bu anime izlenebilir. Konusu da çok etkileyici. Küçük bir merak uyandırmak için şöyle bir şey söyleyeyim; Anime bittikten sonra 1. bölümü tekrar izlemek zorunda kalacaksınız. Değerli türkanime sever arkadaşlar umarım makalemiz sizleri iyi birer yicisi yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.