Türk Toplumunun İçinden Çıkan 11 Vekil Isınma Dönemini Tamamladı

Türk Toplumunun İçinden Çıkan 11 Vekil Isınma Dönemini Tamamladı

Almanya'da ürk toplumunun içinden çıkan 11 milletvekili Federal Meclis'teki bir yılını doldurdu. Parlamento'ya ve komisyon çalışmalarına alıştıklarını belirten yeni milletvekilleri, uyum ve göç ülkesi Almanya'nın farklılıklarının Meclis'e...

Almanya'da ürk toplumunun içinden çıkan 11 milletvekili Federal Meclis'teki bir yılını doldurdu. Parlamento'ya ve komisyon çalışmalarına alıştıklarını belirten yeni milletvekilleri, uyum ve göç ülkesi Almanya'nın farklılıklarının Meclis'e yansımasıyla birlikte kendilerinin sadece Türk toplumunun değil bütün vatandaşların temsilcisi olduklarını ifade ediyorlar.

Federal Meclis'e seçilen Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Aydan Özoğuz, Gülistan Yüksel, Mahmut Özdemir, Cansel Kızıltepe, Metin Hakverdi, Sol Parti'den Azize Tank ve Sevim Dağdelen ile Yeşiller Partisi'nden Cem Özdemir, Ekin Deligöz ve Özcan Mutlu ile Hıristiyan Demokrat Birlik'ten (CDU) Cemile Yusuf bir yılını doldurdu.

Meclis'te Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) hariç bütün partilerde temsil hakkı elde eden milletvekilleri Türk toplumunda memnuniyet meydana getirmişti. Seçimden önce camileri ve Türk derneklerini ziyaret ederek destek isteyen, Türk toplumunun sorunlarını Meclis'e ve partiye taşıma sözü veren milletvekillerinin seçimin üzerinden bir yıldan fazla geçmesi üzerine neler yaptıkları ve Türk toplumunun sorunlarıyla ne kadar ilgilenebildiklerini sorduk. Yeni vekiller, ilk yıllarını daha çok Meclis çalışmalarını, komisyonları ve çalışma gruplarını yakından tanımakla geçirdiklerini ifade ettiler.

Önümüzdeki aylar ve yıllarda daha verimli çalışacaklarını belirten milletvekillerinin geçen bir yıl içindeki ortak sevinci Türk gençlerine çifte vatandaşlık yolunu açan opsiyon modelinin kaldırılması. Bazı vekiller, yıllarını burada geçirmiş insanların da ön şartsız çifte vatandaş olabilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.