Türk savunma sanayisinin yeni teknolojileri KEMANKEŞ 2 ve DAĞHAN H-620, İzmir'de vitrine çıktı

Türk savunma sanayisinin yeni teknolojileri KEMANKEŞ 2 ve DAĞHAN H-620, İzmir'de vitrine çıktı

EFES-2024 Tatbikatı kapsamında ilk kez sergilenen mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ 2 ve zırhlı muharebe aracı DAĞHAN H-620, üstün özellik ve yüksek teknolojileriyle dikkati çekiyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde devam eden EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nda ilk defa kullanılacak silah ve savunma sistemlerinin de bulunduğu teknolojiler, açılan sergiyle tanıtıldı. Türk savunma sanayisinden 48 şirketin ürünlerini görücüye çıkardığı sergide, ilk kez tanıtılan sistemlerle, tatbikatın fiili atışlı bölümünde kullanılan bazı ürün ve sistemler de yer aldı.

Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerinin tatbikat katılımcısı ülkeler tarafından sahada görülmesine olanak sağlanan sergide Baykar'ın geliştirdiği mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ 2 ile Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı zırhlı muhabere aracı DAĞHAN H-620 öne çıkıyor.

Yapay zeka destekli oto pilot sistemi

Adını Türk savaş tarihinde önemli bir role sahip olan okçulardan alan KEMANKEŞ Füze Ailesi'nin yeni üyesi olan KEMANKEŞ 2, yapay zeka destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirebiliyor.

Yaklaşık 1 saat havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu yerli jet motoru sayesinde süratle düşman hattı gerisindeki riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebiliyor.

200 kilometre görev menziline sahip olan ve yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini zorlu hava şartlarında dahi tanıyarak tam isabetle imha edebilen KEMANKEŞ 2, gece ve gündüz şartlarında kullanılabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.