Türk Parlamenter Birliği Başkanı Pakdil’den Rabia İşaretli Mesaj

Türk Parlamenter Birliği Başkanı Pakdil’den Rabia İşaretli Mesaj

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nezvat Pakdil, Mısır’da darbecilerin yaptığı katliamları kınadı.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nezvat Pakdil, Mısır’da darbecilerin yaptığı katliamları kınadı. Darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia işareti yapan Pakdil, "Mısır halkı ile sonuna kadar haklı olan mücadelelerimizde beraberliğimiz devam edecektir." dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, düzenlediği basın toplandtısında Mısır’da bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "İnsanlık bu vahşete sağır ve dilsiz. Türkiye ve Afrika Birliği dışında ses veren yok." diye konuştu. Mısırlıların demokrasi isteğine karşın; katliam, tecavüz ve vahşet ile karşılaştıklarını söyleyen Pakdil, "Dünya bu olayları seyredek, ses çıkarmayarak bu cinayete, günahlara, suça iştirak ediyor.” ifadesini kullandı. Pakdil, "Mısır’da darbe öncesinde bulunmayan petrol, gıda ve bir kısım şeyler bol olarak bulunuyor. Bir kısım ülkeler onlara onlarca milyon dolarlık yardımlar yapıyorlar ama o ülkelerden hakka sahip çıkan sivil toplum kuruluşları ve halk, bazen de onların kendi çocukları bu işin bir zulüm olduğunu belirterek, onlara bu işten vazgeçmelerini tavsiye ediyorlar." diye konuştu.

Gezi eylemlerinde 9 saat yayın yapan televizyonları hatırlatan Pakdil, "O insanlar nerede. Katledilen, öldürülen gazeteciler var. Bunlara karşı neden seslerini çıkartıp ayağa kalkıp o insanlardan hesap sormuyorlar. Çünkü burada bir menfaatlerin çatışması söz konusudur. Ama Türkiye burada diri duruyor. Sesini yükseltiyor. Başbakanımız, ‘bu katliama ortak olmayın’ diye haykırıyor." dedi.
Bir kısım dünya ülkelerinin Ortadoğu’da ne güçlü bir Türkiye ne de güçlü bir Mısır istediklerini söyleyen Pakdil, "Onlar kendilerine uygun, kendilerinin sözünü dinleyen insanlar istiyorlar." ifadesini kullandı.

Pakdil, Mısır'da gözaltına alının gazetecilerin de bulunduğuna dikkat çekerek, olayları doğru şekilde yansıtan basın mensuplarına teşekkür etti. Toplantı sonunda Mısır’da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia işareti yapan Pakdil, "Mısır halkı ile sonuna kadar haklı olan mücadelelerimizde beraberliğimiz devam edecektir." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.