Türk Öğrenciler, Rusça İçin Yarışacak

Türk Öğrenciler, Rusça İçin Yarışacak

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi yüksek himayelerinde Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova RUDN Üniversitesi işbirliğiyle “Rus Dili Olimpiyatı-Olimprus” Türkiye’de yapılacak.Elemeleri tamamlanan Olimpirus’un finali 22-23...

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi yüksek himayelerinde Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova RUDN Üniversitesi işbirliğiyle “Rus Dili Olimpiyatı-Olimprus” Türkiye’de yapılacak.

Elemeleri tamamlanan Olimpirus’un finali 22-23 Kasım günleri arasından İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşecek. Yarışmanın amacı öğrencilerin bilimsel ve sanatsal faaliyetlerinin gelişmesine Rus dili ve kültürüyle ilgili bilgilerini arttırmaya destek olmak ve Türkiye - Rusya ilişkilerin gelişmesine Rus dili ve kültürünü öğrenmeyi teşvik etmek olduğu belirtildi.

Üniversite örgencileri dil, genel kültür, yetenek ve kısa film olmak üzere dört ayrı dalda yarışacak. Elemeleri geçen yaklaşık 150 öğrenci Rusya’dan gelen jüri üyelerinin karşısına çıkacak. Her kategorinin birincileri Moskova’da yaz okulu ile ödüllendirilecek. Dereceye giren diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmacılara ödüllerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kültür danışmanı Vladimir Tolstoy, SSCB Halk Sanatçısı İosif Kobzon, Dostoyevski Vakfı Başkanı Prof. İgor Volgin ve diğer davetliler takdim edecek.

Ayırca, Moskova RUDN Üniversitesi'nin ünlü dil bilimci akademisyenleri tarafından öğretim görevlilerinin katılabileceği atölye çalışmaları da yapılacak. Rusçanın yabancı dil olarak öğretim metotları ve Rusça öğretiminde karşılaşılan sorunlar konularında çalışmalar düzenlenecek.

Kapanış gününde SSCB Halk Sanatçısı İosif Kobzon, Rusya Devlet Sanatçısı Yuriy Rozum ve Camerata Saygun Oda Müziği Orkestrası sahne alacak.

Olimprus’un organizasyonuna; İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Moskova Türk-Rus Kültür Merkezi, Yasnaya Polyana L. N. Tolstoy Müzesi, St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi, Tüm Rusya Federasyonu Puşkin Müzesi, St. Petersburg F. M. Dostoyevski Müzesi, Rusya’nın Sesi Radyosu ve Argumentı i Faktı Turtsiya Gazetesi destek oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.