Türk Ocağında Medeniyetler Savaşı anlatıldı

Türk Ocağında Medeniyetler Savaşı anlatıldı

Türk Ocakları Konya Şubesinde Medeniyetler Savaşı ve Türkler konferansı gerçekleştirildi.. Eğitim Fakültesi Tarih Topluluğunun davetlisi olarak Konyada bulunan Prof Dr Refik Turan, Türk Ocağında kalabalık bir dinleyici topluluğuna hitap etti.

Samuel Huntington’a atıfta bulunarak “Bu isimde bir kitap yazan kişinin Türk medeniyetinden bahsetmemesi bir gaflet ve cehalet değil kasıtlı bir yok saymadır” diyen Prof. Dr. Refik Turan, anlı şanlı yazarların Türk tarihini yok saymaktan bazen de tahkir etmekten kendilerini alamadığını, oysa dünya tarihinden Türklerin çıkarılmasının mümkün olamadığını anlattı. Bir medeniyetin gelişmesi için muhakkak başka bir medeniyetle temas etmesi gerektiğinin altını çizen Turan, gelişmede önemli olan bir başka hususun inkılâp, üçüncü bir unsurun ise savaşla olduğunu kaydetti. Turan, savaşan tarafların mazeretleri arasında kendi halkının refahını sağlama isteği, üstünlüğünü kabul ettirme isteği ve barış götürüyorum mazeretinin olduğunu söyledi.
Dünya tarihinde bazı medeniyetlerin olduğunu, fakat batının Bozkır medeniyeti denilen Turan medeniyetten bahsetmediklerini aktaran Turan, Çin Seddi’nin yapılmasına sebep olan bir medeniyetin küçümsenemeyeceğini anlattı. Prof Turan, İslam dininin Türk toplumunu içine alarak hareketli bir topluluğun bütün özelliklerini kullandığını ifade etti. İslam’ın en fazla geliştiği dönemin Türklerin güçlü bir devlete sahip olduğu zaman olduğunu ifade eden Turan, bu misyon ile Avrupa içlerine kadar giden bir milletin AB’ye alınmasının mümkün olmadığını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.